Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

På landslaget: Mali Næss (Norge U23) roser Orkanger

malin__ss.jpg

Mali Lilleås Næss (21) skryter av Orkanger og forteller om Idrettsparken og Orklahallen når kvinnefotballmagasinet.no intervjuer henne. Mali har nå 23 landskamper for Norge - den foreløpig siste fredag (foto: kvinnefotballmagasinet).
* NB! Håndball nederst.

Fredagens kamp på U 23-landslaget endte med tap 0-3 mot Tyskland. Mali spilte 90 minuter slik hun vanligvis gjør også på Trondheims-Ørn. Hun ble kåret til Norges beste og fikk vimpelen til motstanderlaget som bevis på det (bildet under).

IMG_2122.jpg

Les intervjuet i kvinnefotballmagasinet.

Fakta om Mali og Trondheims-Ørn (113 kamper).

Det kryr ikke av landslagsutøvere fra Orkdal, men nå har Orkanger en som begynner å bli veteran på Norge. Dette sier Mali Lilleås Næss blant annet i intervjuet, som er god Orkanger-reklame:

Bodde i Idrettsparken
- Jeg har vokst opp som nabo til Idrettsparken på Orkanger. Hele familien har alltid vært engasjert, og med far og mor som trenere og lagledere både i håndball og fotball ble jeg tidlig opptatt med ballspill.
- Jeg sparket ikke fotball i starten, men var med tvillingbroren min på trening som tilskuer. Treneren, som er fadderen min, inviterte meg med, og det ble til at jeg spilte sammen med guttene frem til jeg var 16 år. Vi ”bodde” omtrent i Idrettsparken.

Jente på guttelaget
- Jeg har alltid hatt stor støtte i mor og far. De har vært trenere og ikke minst sjåfører til treninger og kamper. Mine brødre har også betydd mye. Vi har alltid lekt med ball. I tillegg har Øyvind Togstad i Orkanger IF betydd mye. Han har vært en god trener og turte å satse på ei jente på guttelaget.

Håndball
- Jeg vil også legge til at jeg var aktiv i både håndball og fotball i tiden i Orkanger. Det gode miljøet der var viktig for min videre satsing, samt at allsidig trening er bra. Det er alltid godt å komme innom i Orklahallen og i Idrettsparken.

Og det danner en naturlig overgang til ei spennende håndballhelg. Sykepleierstudent Mali Lilleås Næss var sentral på OIFs håndballag i 3.divisjon før hun  satset alt på toppfotball. Nå har damelaget rykket opp til 2. divisjon.

Dramatisk sluttspurt
I dag er det kamp borte mot Molde, og i morgen borte mot Ålesund. Ett poeng er nok til å sikre videre liv i 2.divisjon. Av de fire lagene under streken er det nå bare Meldal og Heimdal som kan ta igjen OIF. Også Meldal møter Molde og Ålesund i helga. Meldals sensasjonelle seier over Byåsen gjør at laget likevel ikke er hektet av. Men Meldal må vinne alle sine siste kamper for å passere OIF.

Alle spiller mot alle i bunnstriden i innspurten. I verste fall må OIF vente til aller siste serieomgang borte mot Sverresborg (13/3) før alt er avgjort. Før det kan OIF avgjøre hjemme mot Heimdal (10/3) - eller med poeng nå i helga.

Tabell, resultater og kamper.

malihakon.jpg

Venstreback Mali sammen med tvillingbror Håkon, keeper på Orkla i 3.divisjon.

 

Publisert 05.03.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse