Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Politikerne vil bygge stor hageby i Moan

EndeligHeim4_1.jpg

Det startet med en plan om fem såkalte rusboliger. Deretter ønsket de folkevalgte å utvide prosjektet i Moan til 24 boenheter. Nå vil politikerne ha et enda større boligområde enn på kartet over. De foreslår navn også: Moan Hageby.

Det ble resultatet da hovedutvalg for teknikk behandlet Endelig Heim-prosjektet i Moan sist onsdag. Politikerne fikk en orientering av  prosjektleder Morten Evjen.

Kari Garberg (V) og Gunnar H. Husby (Sp) foreslo å sende saken tilbake til kommunestyret, der den kom fra. Forslaget lød slik.

"Hovedutvalg teknikk sender saken tilbake til kommunestyret med tanke på å øke tomtearealet for et større prosjekt. Prosjektet gis nytt navn: Moan Hageby."

Kommunestyret hadde nylig saken til behandling. Da la rådmannen fram fem alternativer for bygging på tomta. Det minste omfattet bare de fem, opprinnelige boligene for personer med spesielle behov. Det største omfattet 24 boenheter i to etasjer - inkludert noen omsorgsboliger.

Forslaget om en enda mer omfattende Moan Hageby enn 24 boliger ble enstemmig vedtatt i hovedutvalg for teknikk onsdag. Ved siden av forslagsstillerne Garberg og Husby, deltok følgende:

Jørgen Indergård og Knut Bjørkli (Orkdalslista), Emir Kaniza og Oddvar Kjøren (Ap) og Kari Tronvoll (KrF).

Saken har vært svært omstridt både på grunnm av motstand mot å samle folk med rusproblemer i en mulig getto, og frykt for trafikktrøbbel i Geitastrandveien.

Nå ligger det an til et større boområde med tett bebyggelse, der bare et mindretall av leilighetene er forbeholdt vanskeligstilte.

Det skal også sikres atkomst via OTI for å avlaste den trange Geitatsrandveien.

 

 

Publisert 18.02.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse