Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Verdens Gang om Toppidrettsveka: - Dramatisk i Orkanger!

DSC_0041.JPG

Dramatisk i Orkanger, melder VG - Norges største avis - fordi Therese Johaug var forbannet etter ei nestenulykke i Knyken.
Orkanger kommer liksom ikke heldig ut av Toppidrettsveka. For to år siden brukte Orkdal kommune 250 000 på å la TV drite ut Gammelosen.
Over ser du et mer korrekt bilde av "dramatiske Orkanger":-) 

Orkdal kommune har nå støttet det kommersielle arrangementet med 750 000 kroner i løpet av tre år. Begrunnelsen er at et omreisende rulleski-sirkus er god markedsføring.

Agnet fra arrangøren er flott profilering av Orkdal.

I ST lørdag varsler ordfører Gunnar H. Lysholm at han vil gå inn for nye 750 000 for å få Orkdal på TV. 

Problemet er at
1) Kommunen har ingen styring trass i bidraget på 750 000.
2) Et rulleskirenn gir bare et blaff av oppmerksomhet. Det er glemt i neste øyeblikk, og er isolert sett verdiløst som merkevarebygging. Neste dag er sirkuset i Trondheim.

ST leverer selvsagt bred og positiv dekning. Men mediene som betyr noe for markedsføring utenfor kommunen er kun opptatt av kjendisløperne, ikke stedet.

Derfor ble oppslaget i vår egen Adresseavis denne gangen ei illsint Therese Johaug som klaget på arrangøren etter en påstått livsfarlig målgang: Livredd Johaug.

Det var markedsføringa i Midt-Norges største avis.

VG følger opp og plasserer like godt dramaet "i Orkanger."

Ingen effekt av TV-blaff
Akkurat det er en artighet, men saken er alvorlig nok når Orkdal kommune bruker 750 000 blanke kroner pluss arbeidsinndats - og ikke har på langt nær så mye penger til profesjonell markedsføring.

Gunnar H. Lysholm, som forhåndsvarsler videre støtte, har programfestet bare ett konkret tiltak for markedsføring av Orkanger/Orkdal: Orkdalslista satser på Thams-kirka. 

Profesjonell markedsføring vil si å bruke pengene målrettet mot grupper det er mulig å få til å flytte hit. Ingen flytter hit etter å ha sett sommerbilder fra skogen rundt et skianlegg, eller å ha lest om en forbannet Therese Johaug.

Bare skjit
For to år siden ble vi rett og slett dummet ut på TV. Den gang var også noen sur og irritert - en skitrener som arrangøren pliktskyldigst dro ned i Gammelosen for å gi sponsoren PR.

- Skjit over alt, lød Trond Nystads dom over Orkdal, som nå altså har brukt 750 000 skattekroner på et kommersielt arrangement, der skattebetalerne i tillegg må betale for å parkere og slippe inn.

Ble det oppvask?
Ordfører Gunnar H. Lysholm varslet en alvorsprat med arrangøren etter fadesen første sesong, men det er uklart hva som skjedde.

Etterpå har du og jeg bidratt med ytterligere 500 000, mens kommunen ikke greier å få på beina et profft markedsføringsopplegg. Det var meningen da Lysholm fikk flertallet med på at Orkanger skal ha bystatus.

Hans Kringstad
orkangervel.no

VGOrkanger_1.jpg

 

Publisert 21.08.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

berit gjølmesli 23.08.2015 16:52
Tilsiktet valgkampbidrag til Orkdalslista eller markedsføring av Orkdal kommune? De som arbeider profesjonelt med media vet nok at korte og uregelmessige blaff på en TV-skjerm ikke er et spesielt godt virkemiddel når en skal omdømmebygge for eksempel en kommune, med hensikt å øke tilflytting. Profesjonelle vil kanskje heller si at det er bare hard,målrettet arbeid mot ønska tilflyttere som duger;det siste tror jeg de har helt rett i. Derfor ser jeg på ordførerens uttalelse i lokalavisa som et valgkamputspill for Orkdalslista;han veit nok hvor han skal hente velgere og hvordan han skal pleie de gamle.Det er valg snart folkens;også i Orkdal kommune.

Gunder 23.08.2015 16:46
Egentlig burde Toppidrettsveka ha vært arrangert i Orkanger sentrum, eller Fannrem for den del.Som det er gjort de andre stedene som arrangerer. Hvis det er pr. verdien kommunen betaler for? Mye mer publikumsvennlig/"reklame" vennlig ?(Hvis den absolutt måtte til Orkdal) Endel bilder av Knyken ble jo vist fram,men fokus var vel mest på deltakere naturlig nok. Når kameraet sveipet litt over bygda, var det en rute midt i skjermen som viste resultater.De nevner Aure,Knyken og Trondheim. Knapt at det er i Orkdal !Og avisene verdiger det knapt en kommentar,ikke engang fra Trondheim(Bortsett fra lokalavisen her)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse