Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Hvor på Orkanger er vi i dag? Vinneren er klar!

 

nutt2_2.jpg

Ok, tid for litt adspredelse etter flere dager med seriøst stoff om sentrum og framtida til Orkanger. Inntil videre slapper vi av med en ny test av lokalkunnskap og observasjonsevne.
Ser du hvilket hus dette er? Da forklarer du det på en enkel måte i gjesteboka.
Førstemann eller -kvinne får skryt mandag.
OBS! Vi har en vinner Han bor i Kåresgata. Og huset du ser ligger i Orkdalsveien. Klikk på "les mer" for løsning.

 

Stein-Ove Bakk var førstemann med rett svar denne gangen. Og med dette skryter vi av den observante ørbyggen. Godt jobba!

Veldig mange svarte rett. Du må bla deg bakover i gjesteboka for å finne de første (klikk på 10 osv). Tidligere kroppsbygger Øystein Solem har vunnet to ganger, men måtte nøye seg med sølv nå. Bronse til Marit Martinsen. Fjerdeplass til Jan Atle Lund.

Og huset? Det ser du nedenfor, og det er altså ikke Richtergården, Dahlgården eller Bankstua.

Nei, vi var i bakgården i Orkdalsveien 25, eller Todalgården som de fleste fortsatt vil si. Huset på bildet er den eldste av de to bygningene.

Her hersket "A. Todals efterfølgere" Sverre Hammer og Jens Olsen. "Jense" flyttet til OTI, men den legendariske "Hamren" holdt stand. Dette var sportsforretningen med det rare i - en eksentrisk eier og en avsindig lagerbeholdning. Lageret gjenspeilet vel egentlig utviklingen innen sports- og fritidsutstyr siden krigen.

Butikken ble den aller nederste i den gamle handlegata. "Hamren" var etter hvert ikke så nøye på åpningstidene. En morgen med stengt dør forsvarte han på følgende vis:

- Jeg har ventet på kundene i 50 år. Nå kan de vente på meg.

l__sn_nut2_1.jpg

 

Publisert 15.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse