Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ekte Orkanger-øl: Nils Arne Eggen åpnet bryggeriet

Mikrobrygg1.jpg

Noe er i gjære på Øra: Produksjonen går for fullt ved Kolbanussen Mikrobryggeri. Nils Arne Eggen (bildet) klippet snora mandag klokka 18. Dermed kan du kjøpe  øl produsert på Orkanger.

Elisabeth og Ole Andreas Opphaug byr på tre sorter øl i bryggeriet i Kolbanussens gate 9. Navnene vitner om at dette er kortreist drikke:

Orkanger Brown Ale
Orkanger Pale Ale
Kolbanussen Stout

Orkanger__l2.jpg
Etikettene er en godbit i seg selv. De viser Bårdshaug Herregård og et av forlisene som gjorde John Kolbanussen til lokal helt.

Ekteparet Opphaug brygger i kjelleren og selger fra eget utsalg. På åpningsdagen mandag var det kun kontant kjøp. Åpningstider skal komme etter hvert. Følg med på Facebook.

Mikrobrygg er en næring i sterk vekst. Adresseavisen hadde nylig en oversikt over de mange mikrobryggeriene i Trøndelag, hvorav noen går veldig godt økonomisk. Kolbanussen på Orkanger var foreløpig ikke med.

Oppkalt etter lokal helt
Kolbanussen mikrobryggeri er en tilvekst til den voksende produksjonen av lokal mat og drikke. I tillegg kan navnet bidra til å spre litt lokalhistorisk kunnskap.

Gata der mikrobryggeriet ligger er oppkalt etter John Kolbanussen. Han er en av de store heltene i Orkangers historie. Kolbanussen hadde status som legende i lang tid etter en redningsdåd på fjorden. Det står mye om Kolbanussen i Orkangerboka, men etter hvert har han i stedet gått i glemmeboka.

Det kan ølet forandre på.

Les mer om John Kolbanussen.

12119039_902708343149216_3926376022174236479_n.jpg

 

Publisert 20.10.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse