Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF/OIL-møter om Orkla-krisen

28022009170_1_1.jpgLederne i OIF og OIL skal nå møte ledelsen i Trøndelag fotballkrets for å drøfte krisen i Orkla FK. Ett tema er økonomiske og sportslige følger dersom Orkla blir nedlagt. Det siste gjelder særlig av hensyn til damelaget som debuterer i 1.divisjon.  Kunstgressbanen (bildet) er OFKs viktigste eiendel. Den er eid sammen med OIF.

Leder i Trøndelag fotballkrets er orkdalingen Morten Wolden.

Styrene i moderklubbene OIF og OIL står fast på samarbeidsavtalen om Orkla FK. Men situasjonen er så alvorlig at OIF og OIL ønsker å vite mest mulig om konsekvensene i tilfelle Orkla skulle velte.

Hva vil skje med gjelda? Hvilke merutgifter vil eventuelt påføres moderklubbene, og ikke minst: Risikerer man at damelaget i 1.divisjon og herrelaget i 3.divisjon kan bli strøket og degradert?

Orkla-entusiastene som prøver å lose klubben gjennom stormen har flere utfordringer på en gang:

* Lederkrisen. OFK har stått uten årsmøtevalgt leder i trekvart år, og mangler også markedsansvarlig.

* Svak økonomi. Dette henger delvis sammen med lederkrisen. Sponsorer ønsker en ansvarlig ledelse for å gå inn med penger.

* Aktiv motstand. Dette kommer blant annet til uttrykk gjennom en underskriftskampanje på Fannrem. I tillegg er det argumentert i mange måneder for oppløsning av Orkla FK på STs debattforum - hovedsakelig fra anonyme skribenter.

Den siste tida har ST publisert flere konkrete påstander om OFK på debattforumet uten at avisa har innhentet kommentarer fra  den fungerende ledelsen i klubben. Påstander i ST lever videre som til dels skadelige rykter. Her er tre eksempler:

* Orkla er på konkursens rand.
* Orkla blir nedlagt i løpet av kort tid, ifølge sikre kilder.
* Den sentrale spilleren Erik Helgetun er klar for Strindheim.

Noen innsendere på STs forum gir laget Orkla 3 ros for at OFK angivelig går mot oppløsning. Orkla 3 har søkt om å få spille for OIL, og har opprettet egen hjemmeside i blått. Søknaden ble avslått. Til gjengjeld fikk OIFs G16-lag ikke gå inn i OFK.

Minst to forhold kan nå velte OFK:

* Uten ledelse og sikre inntekter kan OFK gå over ende av seg selv. Men det foreligger et budsjett som indikerer sikker drift.

* Hvis OILs årsmøte 30.april velger å tre ut av samarbeidsavtalen om OFK, ender det trolig med en eller annen form for styrt avvikling. Underskriftskampanjen har til hensikt å få OFK-avtalen - og dermed klubbens eksistens - opp som sak på årsmøtet.

Representanter for OIL-vennlige Orkla 3 var for øvrig innkalt til møte med den fungerende Orkla-ledelsen denne  uka. De som står bak en aksjon for seniorlag i regi av OIF var innkalt til møte med OIFs ledelse.

01032009180_1.jpgPS: Denne hjemmesida tar ikke stilling for eller mot Orkla FK, selv om all omtale sikkert blir forsøkt tolket i den ene eller andre retningen. Vi bringer enkle nyheter om saken av to årsaker:

1. Et åpenbart behov for informasjon. Lesertallene om OFK/OIF/OIL er høye. Informasjonen burde ideelt sett kommet via ST og de respektive klubbenes hjemmesider. Fram til nå har imidlertid anonyme innlegg med usikker sannhetsgehalt på STs debattforum dominert.

2. Saken angår direkte OIF, Idrettsparken og Nedre Rømme, og dermed også Orkanger Vels interessefelt. Utfallet kan få betydning for et viktig tilbud til barn og unge på Orkanger de kommende åra.

Hans Kringstad

 

 

 

 

 

Publisert 05.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse