Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

NMK Orkla vil bruke nedlagt glattkjøringsbane

DSC_0010.JPG

NMK Orkla (motorsport) ber Orkdal kommune om å få låne eller leie glattkjøringbanen på Laksøra (bildet) når driften i regi av NAF legges ned ved årsskiftet. NAF har drevet banen siden 1974. Den var Norges første. Et stykke Orkanger-historie er over ved nyttår.
* Feil om reguleringsformål for banen er rettet - se nederst.

NMK Orkla ønsker blant annet å bruke banen til:

  • Skrenskjøring, lek og trening med bil for ungdom.
  • Trening for voksne som ønsker å bli mer kjent med bilen sin.

Motorklubben skriver at formålet med det første er å få unge bilførere til å drive lek med bil på et trygt område i stedet for farlig kjøring etter veiene. Mange driver også støyende tullkjøring på parkeringsplasser nær bebyggelse.

Skrenskjøring på Bjørnli
NMK Orkla har i flere år arrangert såkalt skrenskjøring ved anlegget Wallenberg Arena på Bjørnli. Klubben mener det bidrar til å gi ungdom utløp for overmot som kan være farlig ute i trafikken.

Klubben ønsker å bruke anlegget både på kvelder og enkelte helger for å nå flest mulig. Hvis eier Orkdal kommune sier ja, vil motorsportentusiastene sertifisere banen gjennom Norges Bilsportforbund og sørge for trygge rutiner, egnet utstyr og kompetent personell. Bare registrerte biler vil bli tillatt.

Man ønsker også å låne bygningen ved anlegget som møterom og kiosk. Les om NMK Orkla, stiftet i 1934.

Spennende område - eid av kommunen
Glattkjøringsbanen var den eneste i Norge da den åpnet i 1974. Orkanger fikk mye oppmerksomhet. Nå skal all øvelseskjøring på bane samles på et større anlegg i Lånke. NAF har sagt opp leiekontrakten med virkning fra 1.januar 2016.

* FEIL: Området er interessant av flere årsaker. Orkdal kommune eier det sentrumsnære arealet.  Det er IKKE regulert til boligformål, slik det sto i denne artikkelen opprinnelig.

I ny kommuneplan vedtatt i år ble formålet endret vekk fra bolig. Banen er regulert til øvingsbane (neppe aktuelt i framtida), mens området er vist som bebyggelse og anlegg; dvs forretning og næringsbebyggelse.

Arealene kan feks brukes ved relokalisering av virksomhet som naturlig kan flyttes ut av sentrum. I så fall må det

 

Publisert 07.12.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kristian 08.12.2015 00:02
Jeg synes dette er ett kjempe fint initiativ av NMK Orkla. Håper de lykkes med sine planer.

Thomas 07.12.2015 23:40
Hei! Syntes at denne ideen var veldig bra, unge sjåfører får lov til å kjøre ifra seg/ prøve bilen på glatt veg bane😊

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse