Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gave fra Orkanger Vel til alle som hopper og spretter

DSC_0019.JPG

UFO-landing i Hermetikken? Nei, men ei svær vanntrampoline (7 meter i diameter) ligger nå klar til bruk for alle badere som vil hoppe og sprette. Dette er årets overraskelse fra Orkanger Vel.

På bildet henger Odd Morten Mjøen og Jan Aage Mortensen ut sklia som følger med.

Orkanger Vel vedtok å kjøpe vanntrampoline til Gammelosen blant annet fordi Steinkjer kommune har lagt ut ei slik på bystranda i Steinkjer med stor suksess.

Trampolina er et fantastisk leketøy på fine sommerdager, men den krever også at de som bruker den tar hensyn til hverandre. Derfor bør foreldre ta en prat med barn og unge som bader i Hermetikken.

Ikke stup fra kanten.

Montering og sjøsetting fant sted onsdag og torsdag denne uka. Det var ingen udelt fornøyelse i tidvis øsende regnvær, men Orkanger Vel sto han av. Se bildene:

DSC_0002.JPG

Flytedelen er ferdig oppblåst (ikke fotpumpe, nei), og dermed er første del av jobben gjort.

DSC_0003.JPG

Olav Rostad og Jan Aage Mortensen prøver seg fram med dekket til trampolina. Fortsatt er det oppholds.

DSC_0004.JPG

144 fjærer strekker ut dekket og gir deg spretten. Et par fjærstrekkere på Orkanger kjenner det i arma i dag.

DSC_0009.JPG

Prøvehopper: Olav Rostad fra Team Møbelringen. Legg merke til vatnet under skoene.

DSC_0010.JPG

Dag 2, og trampolina er slept ned til vannkanten for sjøsetting. Jolla blir lita i sammenligning. Orkanger Vel-leder Jan Aage Mortensen hadde støpt fire lodd à 50 kilo til forankring. Gode forberedelser måtte til.

DSC_0011.JPG

Plassering er viktig. Trampolina skal ligge så langt fra land at ingen skader seg på grunna ved fjære sjø, men heller ikke lenger ut enn at alle svømmedyktige kommer trygt fram og tilbake. Det er mye lenger å svømme på Bystranda på Steinkjer. Orkanger Vel har søkt råd hos Steinkjer kommune, der de har hatt tilbudet noen somre.

DSC_0014.JPG

Vi lirker doningen i rett posisjon. Hans Kringstad er taubåt (jolle med årer) og fotograf. Jan Aage Mortensen kaster det første 50-kilos loddet.

DSC_0017.JPG

Og til slutt er det bare å feste sklia. Trampolina er utstyrt med to stiger som gjør det lett å komme oppi.

DSC_0021.JPG

Da venter vi på badevær. Meteorologen varsler en dag med sommer lørdag. Orkanger Vel håper vanntrampolina gir mye glede og ingen uhell. Kunsten er å ta hensyn til hverandre, og det må foreldre oppmuntre til.

 

Publisert 13.07.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse