Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

35 nye flyktninger til Orkdal: Nei til ti ekstra barn

Gronora_035_1.jpg

Politikerne i Orkdal vil ikke ta i mot ti ekstra enslige mindreårige flyktninger neste år. Et stort flertall står fast på å si ja til 35, hvorav fem enslige mindreårige. Staten er på desperat jakt etter hjem til de stadig flere barna som kommer alene. Orkdal kommune mener det er for vanskelig å finne bolig til 15.

Integrererings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) sendte 21.september brev til Orkdal kommune med følgende innhold:

"IMDI er kjent med Orkdal kommunes vedtak om å bosette 35 flyktninger pr. år i årene 2009 – 2012, hvorav 5 enslige mindreårige. Vi vil likevel anmode dere om å utvide vedtaket til 45 flyktninger i 2010, hvorav 15 enslige mindreårige, på bakgrunn av det økte bosettingsbehovet neste år."

Administrasjonen i kommunen fraråder å øke fra 35 til 45. I saksframlegget heter det at det er en utfordring å skaffe nok boliger. En av åsakene er at de bosatte flyktningene i størrer grad enn før velger å bli i Orkdal i stedet for å flytte til større byer.

Politikerne i hovedutvalg for drift er enige.

For staten - og flyktningene - er situasjonen alvorlig. Myndighetene anslår at 10 000 FN-flyktninger (kvoteflyktninger) og asylsøkere med oppholdstillatelse må ha et sted å bo neste år. Hele 1600 av disse er enslige mindreårige -altså barn og ungdom under 18 år uten nær familie i Norge.

En rekke kommuner landet rundt er derfor bedt om å bosette flere enn de tidligere har vedtatt.

FrP stemte også imot å bosette 35 i Orkdal. Alle andre partier stemte for dette antallet.

 

Publisert 23.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse