Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Dugnad: Strendene er ryddet - sommeren kan komme

nordenden3.jpg

Lørdag ryddet Orkanger Vel og gode hjelpere strendende og rasteplassene i Gammelosen. Nå kan sommeren komme sammen med sola og en båtlast skjellsand. Flere bilder nedenfor.

Det har samlet seg noen hundre kilo tang, rusk og rask på stranda ved rullestolanlegget i vinter. Etter noen timers jobb er alt på Hamos, der det snart blir matjord.

Mye pukk kommer fram i sanden. Steinen er brukt som grunnlag for rullestolrampen. Noe ble vi kvitt lørdag, men muligens trengs ei maskin for å rydde litt før vi kjører på mer sand. Steinen er skjemmende og vond å gå på.

nordenden1.jpg

Folk på dugnad lørdag. Denne gangen var det musikk til arbeidet ettersom Orkla Cykleklubb arrangerte sykkelritt med start og mål 20 meter unna.

Lørdag bestilte Orkanger Vel 700 kubikk skjellsand. Prisen blir hele 182 000 kroner pluss moms på drøyt 45 000. Men den kostnaden må bare tas en gang for alle.

Tidligere har velforeninga skaffet sand fra Fosen. Kort frakt har gitt priser på en brøkdel av skjellsanden som kommer fra kysten utenfor Hordaland.

Det er ikke endelig avklart når skipslasten kommer, men målet er å ha alt på plass i mai. Transportsentralen (OTTS) har lovt å kjøre fra havna til strendene på dugnad. I tillegg vil vi få et lager som rekker i flere år.

hermetikk2.jpg

Raking på plena i Hermetikken.

Også Hermetikken fikk en vårpuss lørdag. Buene trenger maling, og tribunen ser dårlig ut. Her blir det mulig å delta på dugnad litt senere for dem som ikke hadde anledning lørdag. Det må også gjøres en jobb der det er plantet over tribunen - i god tid før Orkangerdagene i juni.

Festet til landgangen ved badebrygga er ødelagt. Orkanger Vel har bestilt profesjonell hjelp som vi betaler for. Kostnadene er store når stadig flere anlegg skal holdes vedlike.

Støttemedlemskap på 200 kroner betaler du til konto 4270 32 32226.

hermetikken_1.jpg

Dugnadskaffe i flott vårvær - og motlys for fotografen. Nærmest: Den nye vel-lederen Jan Aage Mortensen (til høyre), Bjørn Johan Vullum, Marit Opøien og Eva Haugen.

Den faste ryddegruppa anført av Jan Erik Bach, Oddbjørn Fossland og Brage Knudsen driver dugnad regelmessig. Sammen med andre pensjonister gjør de en fantastisk jobb med å rydde vekk busker og småtrær langs hele turstien.

Uten dem ville Orkdal kommune trolig ha blitt nødt til å sette av betydelige ressurser etter hvert som turomådet hadde vokst igjen.

 

Publisert 27.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse