Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ingen nåde for Middelskolen

05042009254_1.jpgEierne av Middelskolen ber enda en gang om en ny frist - og om å få slippe tvangsboten på 200 000 kroner. Boten har forfalt til betaling. Rådmannen ber politikerne i Orkdal stå fast og vise at de mener alvor. ARTO AS (eid av familien Bye) har latt det verneverdige bygget forfalle i 13 år.

Klagen fra ARTO er et nytt vers i den endeløse visa om Middekolen. Hovedutvalg forvaltning skal behandle klagen på frist og bot onsdag 15.april. Rådmannen mener klagen er så dårlig at den ikke bør realitetsbehandles, men sendes til Fylkesmannen for endelig avgjørelse.

ARTO AS (Arild Bye eier og Elisabeth Bye daglig leder - begge bosatt på Levanger) hevder at det i stor grad er Orkdal kommunes skyld at bygningen ikke er rehabilitert.

Selskapet har imidlertid unnlatt å svare på brev fra kommunen og brutt frister i en årrekke. Etter flere utsettelser og fristbrudd falt siste frist 1.februar. Da skulle bygget være ferdig restaurert - eller ARTO AS betale 200 000 kroner i tvangsbot, basert på et lovlig fattet vedtak.

I dag, etter 13 år, er det så smått påbegynt arbeid på fasaden ut mot Dordigata.

05042009252_1.jpgOgså eieren av "hølet" i Orkdalsveien, Skjølberg Eiendom AS, sliter med tidsfristene. Mesteparten av det ulovlige hullet i husrekka skulle være bebygd innen 1.mars. Like før påske kom kjelleretasjen på plass - det vil si en bakvegg i sokkelen og gulv over denne (bildet).

Også Skjølberg Eiendom har neglisjert henvendelser fra Orkdal kommune. Framdriften kom etter vedtak om tvangsbot. Byggetillatelse ble gitt i 1996 (!). Under er et bilde fra Dikesveien på baksida. Hele bygningen skal stå ferdig senest 30.juni.

05042009253_1.jpg

 

Publisert 12.04.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse