Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gamle Orkanger: Nå blir det bolig også i klippoteket

K__resgt16.jpg

Nå forsvinner det aller siste næringslokalet i Kåresgata. Tidligere Wiggens Klippotek i nummer 16 blir snart bolig. Ysland Trading har søkt om bruksendring for å gjøre om frisørsalongen til leilighet.
* Andre dimensjoner På Fannrem: Der kan det komme 50 leiligheter i ruinene av Mo-sentret.

Først Kåresgata: Saken representerer trolig det endelige punktum for forretningsdrift i det som lenge var hovedgata på Orkanger. Ikke uventet - men muligens vemodig for mange.

I søknaden til Orkdal kommune skriver tiltakshaver Kjell Egil Reppen at ingen er interessert i å leie næringslokalet.

Næringsdelen er på bare 39 kvadratmeter. Den skal innlemmes i leiligheten i andre etasje. Trapp og dør ut mot gata skal vekk. Dermed forsvinner siste spor av Kåresgata som forretningsstrøk.

Wiggen
Herrefrisør Jens Otto Wiggen ble følgelig den siste næringsdrivende med kundeinngang fra denne gata. Wiggen gikk bort høsten 2011, og frisørsalongen har siden stått tom.

Tidligere var det skomaker på motsatt side av veien, og fiskhandlere, slakter, malerforretning, klesbutikker, spillehall, kafeer, kiosker og en rekke dagligvarebutikker i gata.

Tidlig på 1970-tallet startet flyttestrømmen til Orkdalsveien for full styrke. Mange i gata la ned.

I dag ser stadig flere verdien av å utvikle handlegata i Orkdalsveien som en mest mulig kompakt sentrumskjerne ved siden av kjøpesentrene. Det gir Orkdal et attraktivt sentrum. Men gata er sårbar med mange små, familieeide foretak.

Fannrem sliter
Fannrem har mistet mye av livet i stedets sentrumsgate. Flere lokaler har stått tomme lenge. På Fannrem pågår nå en dragkamp mellom de som vil beholde tomme næringslokaler i håp om ny vekst, og de som vil omregulere til bolig for å fylle husene med folk og inntekter. Bolig blir aldri næring igjen.

50 leiligheter
Mo-sentret er det desidert største prosjektet i så måte. Kjøpesentret på Fannrem ga opp konkurransen mot Amfi og OTI for knapt fire år siden. Her er det nå planlagt ca 50 boliger i to eller tre etasjer.

Nylig varslet Eggen Arkitekter oppstart av reguleringsarbeid for å bygge boliger på den ni mål store eiendommen ved Mo-sentret. Kommunen er positiv til omregulering her.

Også eierne av andre forretningsgårder på Fannrem presser på for å få omregulere til bolig - blant annet i den tidligere fargehandelen midt i sentrum.

Næring i første på Orkanger
På Orkanger er det sammenhengende krav om næring i første etasje fra Norpark (Dahlgården/politistasjonen) og sørover. Gamle Todal Sport i krysset med Njardargata er det siste som be omregulert til bolig. Denne gården er til salgs.

Også hele eiendommen til gamle Blåsmo bilverksted/Hell Bil (nå bruktbilutsalg og eid av Martin Tangen Gudmundsen) ble tillatt tatt i bruk til boligformål for tre år siden.


Fannrem1.jpg

Mo-sentret i november 2010 mens det ennå var drift. Her er det planlagt ca. 50 leiligheter.

 

Publisert 10.10.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse