Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Historisk i Hermetikken: Her døpes to barn søndag

GudstjenesteGammelosen_1.JPG

Søndag skriver vi et nytt avsnitt i historien om Hermetikken: For første gang skal to barn døpes ved Gammelosen. Det skjer under friluftsgudstjenesten som starter klokka 11.00. Hvem er de stolte foreldrene?

Jo:
* Foreldre til det første dåpsbarnet er Ingeborg Ødegård og Ole Morten Øberg Holmeng - pappa kjent blant annet fra OIF Fotball.

* Foreldre til det andre dåpsbarnet er Tone Anita Bye Grønningen og Børge Raphael Hansen.

Orkanger menighet har hatt friluftsgudstjenester i Hermetikken tidligere for å markere Skaperverkets dag - bildet over er fra 2010. Men dåpsseremoni har det aldri vært før.

Sokneprest Pål Ove Lilleberg leder gudstjenesten sammen med organist Ivar Nerhoel og klokker Hildegunn Rydland Eikli. Tor Kvarsnes skal synge mens Randi Ebbesen deltar som herold.

Klokka 11 søndag har du altså anledning til å oppleve en sjelden og stemningsfull begivenhet i Hermetikken; gudstjeneste, dobbelt dåp og trubadur Tor Kvarsnes under åpen himmel.

Menigheten har laget et flott program med bilder fra området.

Og været blir perfekt: Pent og mildt.

Historien
Hermetikken har vært et viktigere sted i historien til Orkanger og Orkdal enn det mange er klar over. Navnet kommet fra fabrikken som ga arbeid særlig til kvinner på 1920-tallet. Dette var en svært vanskelig periode med mye ledighet og fattigdom på Øra.

Men lenge før det fungerte stedet som et knutepunkt for handel. Bønder kom ned elva med produktene sine, samtidig som ganske store fartøy kunne gå opp hit på floa for å laste og losse.

Orkanger fikk kirke på slutten av 1800-tallet, like ved der det snart skulle bygges en hermetikkfabrikk. Fabrikken gikk konkurs på 1930-tallet. Bygget ble leiegård. Kommunen sanerte den i 1976.

Men brannruinene lå tilbake, og stedet fungerte som bilkirkegård. En skamplett, ifølge Orkanger Vel på 1970-tallet.

For snart ti år siden bidro Orkanger Vel til å omskape et forfallent område til en flott raste- og badeplass. I morgen er altså den gamle handels- og industritomta vertskap for dåp.

Hermetikken fungerer godt både som gudshus og badestrand:

18.juli3.jpg

 

Publisert 29.06.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nerøra 29.06.2013 15:36
Fantastisk rett og slett !!!!!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse