Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

2009: Viktig høst for Orkanger

Idrettsparken_008_3.jpgEn spennende høst venter Orkanger og Orkdal. Særlig innen idretten kan de neste månedene komme til å by på dramatiske omveltninger. Selv Orkangervel.no har nå tatt delvis ferie. Men vi minner om at OIF og Idrettsparken muligens står foran et veiskille: I løpet av høsten kan herrefotballen i regi av Orkla FK rakne. OIF kan snart komme til å overta Idrettsparken fra kommunen. Og en politisk drakamp kan ende med at bane 3 blir bygd ved Orklahallen i løpet av neste år, for å nevne noe.

 

Her er et forsøk på en slags timeplan:

August - nybygg på Nedre Rømme:
Byggestart for verkstedbygg (kommunalt) og lager (privat) på Nedre Rømme. Bygningene skulle stått ferdig seinest i 2006, men nå ser det ut til å bli.
Lageret bygger Orkanger Aktivum, OIF og Orkanger Vel. Velforeninga kan finne gratis lagerplass. Men et lager på Nedre Rømme er praktisk. Dessuten er det viktig å styrke Idrettsparken. Vi er med!

4.august - OFK må vinne:
Høstsesongen starter for Orkla FKs herrer med hjemmekamp mot Strindheim 2. tirsdag 4.august. Helga etter er det bortekamp mot Buvik. Det unge OFK-laget må nå vinne kamper, og det helst med en gang. Nedrykk øker risikoen/muligheten (velg selv) for at OFK rakner og at herrefotballen må begynne i 5.divisjon i regi av moderklubbene OIF og OIL neste år.

August - forhandlinger om OFK:
Forhandlingene om ny samarbeidsavtale for OFK fortsetter. OIF og OIL er uenige om veien videre på et helt sentralt punkt: Om OFK skal styrkes ved at moderklubbene gir fra seg  ungdomsfotballen. OIL vil ikke. En ny avtale må være på plass innen 1.oktober, som er fristen for påmelding for neste seong.

August - forhandlinger om kunstgressbanen:
OIF og OFK eier kunstgressbanen i Idrettsparken sammen. OIF vil ha ny avtale. OIF mener klubben har tatt en altfor stor del av utgiftene. Forhandlingene er låst. Et brudd her velter i ytterste fall hele OFK ved at OIF trekker seg ut.
Med andre ord; både sportslig fiasko, uenighet om avtale mellom OIF og OIL om ungdomsfotballen, og uenighet om avtale mellom OIF og OFK om kunstgressbanen truer samarbeidsklubben.

Et sammenbrudd for OFK vil få omfattende følger for OIF og Idrettsparken. OIF må bygge opp egen junior- og seniorfotball igjen etter ti år. Samtidig er fotballaktiviteten nede i en bølgedal.

August/september - forhandlinger om Idrettsparken:
OIF ønsker å overta Idrettsparken fra Orkdal kommune. Det er allerede ført drøftinger. De fortsetter. En viktig forutsetning er at kommunen først sikrer grunnleggende infrastruktur som tribune og dusj- og garderobeanlegg.

Desember - bane 3 i Orklahallen:
Ordfører Gunnar H. Lysholm har lovt å arbeide for å få ny bane 3 i Orklahallen finansiert på budsjettet for 2010. Budsjettet blir vedtatt i desember, men budsjettarbeidet starter snart. Saken kan sette samarbeidet mellom Orkdalslista, Senterpartiet, Venstre og KrF på den hittil hardeste prøven. De tre sistnevnte partiene har ønsket hall på Follo.
Det kan hende at Orkdalslista må stemme mot sine egne partnere - sammen med Ap og FrP - i denne saken. Da har vi en dramatisk situasjon i lokalpolitikken.

Desember - klatrehall:
Bane 3 er nøkkelen til byggestart også for klatrehallen i regi av Orkla fjellsportklubb. De to hallene må planlegges i sammenheng. Løsner det for bane 3, kommer også klatrehallen. Den blir en attraksjon for hele kommunen.

Hele høsten - Orkdal 2040:
Umiddelbart etter ferien vil administrasjonen i Orkdal kommune forsøke å skape debatt og trekke med folket i en dugnad for å skape framtidas Orkdal. Det betyr blant annet:
1. Å definere et avgrenset sentrum på Orkanger. (Noen partier vil nok helst gardere seg med et uklart og "fleksibelt" sentrumsområde).
2. Å si konkret hva et slikt sentrum må inneholde for å skape liv. (Skoler og kulturhus er de tiltakene det offentlige selv vanligvis kan bidra med).
3. Å si hvordan man kan skape et slikt innhold. (Det vil si å vise politisk vilje til handling).

Orkdal kommune og staten bruker ti millioner på planen. I løpet av høsten 2009 får vi de første tegn på om dette kan lede til handling - eller bare mer papir. Politikere og partier må tone flagg, for de har selv vedtatt å bruke ti millioner.

Følg med, følg med - og si hva du mener!

 

 

 

 

Publisert 26.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse