Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Flomfare kan stoppe brannstasjon i "Jysk-bygget"

DSC_0009.JPG

Orkdal kommune står fast på ønsket om å kjøpe Coops bygg, der Jysk åpnet butikk uten lov. Formålet er å bruke lokalene til brannstasjon. Men flomfare kan by på trøbbel. NVE må godkjenne  bruk til brannstasjon.

Bildet over viser dagens brannstasjon nærmest og Coop-bygget på Bårdshaug Vest i bakgrunnen. Brannstasjonen trenger mer plass. Tekniske tjenester i kommunen ser på det som en ideell løsning å ta i bruk også Coop-bygget.

Området er regulert til industri/næring (ikke detaljhandel). Coop leide som kjent ut til Jysk uten å søke om dispensasjon fra arealplanen. Søknaden kom i ettertid, og ble godkjent av det politiske flertallet sist onsdag.

Samtidig har Orkdal kommune selv søkt om dispensasjon fra planen for å etablere brannstasjon i det samme bygget. Brannstasjon er som kjent ikke næring - men heller ikke i strid med ideen bak bruken av Bårdshaug vest (hindre handelsspredning).

Kommunen har nå svart på sin egen søknad (to forskjellige enheter). I svaret fra plan og forvaltning pekes det på at Jysk er etablert midlertidig - maksimalt fram til 1.januar 2015.

Videre heter det at ingen forhold taler mot at brannstasjon kan etableres i bygget - med ett unntak:

Flomfare. Området er svært flomutsatt både ved 200-årsflom og ved 100-årsflom.

Tekniske tjenester mener imidlertid at dette er uproblematisk, fordi man vil ha god tid til å flytte utstyr.

NVE må likevel godkjenne en dispensasjonssøknad. Orkdal kommune annbefaler at spørsmålet om plassering av brannstasjon blir tatt opp under det pågående arbeidet med ny arealplan.

 

Publisert 22.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse