Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger står foran ei uke med folkeliv og opplevelser

Opptog7.jpg

Orkanger går nå inn i ei uke med aktiviteter, opplevelser, folkeliv og møter mellom mennesker. Grip Orkangerdagene, og bruk dem. Tre eksempler: Barnas dag gjenoppstår onsdag. Dikt i nummmer 66 tirsdag og torsdag. Friidrettsanlegget åpner lørdag.

Over ser du et glimt fra opptoget i fjor. Her ser du programmet for i år.

Og her ser du informasjon om Barnas Dag. Barnas Dag er altså onsdag.

Orkanger Husmorforening arrangerte Barnas Dag på Orkanger i en årrekke på 1970-, 80-, og 90-tallet. Dette var alltid en stor begivenhet med opptog og unger i fantasifulle kostymer. I 2013 inviterer sentrumsforeninga til gjenoppliving av tradisjonen:

Karneval
Barnas Dag er det nærmeste vi kommer karneval på våre breddegrader.

Sentrumsforeninga oppfordrer alle til å kle seg ut og lage show bak korpset. Oppmøte på barneskolen onsdag klokka 17.30. Lurer du på noe? Ring Gro Rostad på 950 53 847.

Husmorforeninga har utstilling i Frivilligsentralen. Denne foreninga sørget både for barnehage, og tok initiativ til Natteravnene på Orkanger.

Kåresgata
De første har allerede sttt utstillinga i ST-trykkeriet. Barnevogna Grand Prix kjørte gjennom hallen lørdag. Nå er store tavler med bilder og informasjon på plass i den ekte gata. Ta en tur, eller bli med på guidet vandring fredag klokka 17. Avgang fra Fernie Plass.

Dikt
En annen bit av programmet: Ta en tur innom den svært aktive Kunstforeninga sine lokaler i Orkdalsveien 66. Her kan du blant annet høre Terje Håvardstad Jonassen lese dikt - og dermed få litt kulturelt og åndelig påfyll tirsdag og torsdag. Håvardstad Jonassen er spesielt glad i diktene til Leif Ofstad (1915-2011) fra Geitastranda.

Friidrett
Det nye friidrettsanlegget representerer en milepæl i historien til Orkanger som samfunn og Orkdal som idrettskommune. Etter tiår med forfall greide OIF i fjor å bygge et topp moderne anlegg med hjelp fra kommunen, sanitetsforeninga og lokalt næringsliv.

Det markeres med offisiell åpning lørdag. 22.juni 2013 blir en merkedag i historien vår.

Idrettsparken09.10.2012_1.jpg

 

Publisert 17.06.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse