Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger: 1.maitog - cupfotball - dugnad

1.maitog.jpg

Tre ting på en 1.mai:
* Orkanger er ett av få steder med 1.maitog. Tradisjonen lever i 2013.
* Orkanger IFs guttelag er ute av NM etter 0-2 mot guttene til den norske serielederen Aalesund. Men OIF var like gode som motstanderen (bilder lenger ned).
* Viktig: Torsdag klokka 17.00 er det dugnad i Idrettsparken.

1.mai først:

Dette er dagen med musikk i gatene også på Nerøra, mellom  røttene til industrisamfunnet Orkdal. Toget tok en runde på gamle Orkanger før stopp ved Den gode hyrdes kapell.

Der holdt Merethe L. Selnes en gripende tale ved grava til de russiske soldater. Kransnedleggelse på grava finner sted hver 1.mai. Merethe er russ og leder i SU i Orkdal. Noen få stikkord fra talen:

* De russiske krigsfangene som døde på Orkanger var vanlige mennesker som deg og meg. Alle mennesker er like mye verdt. Ingen er født som undermenneske eller slave.

* Krigsfangene sloss mot et regime tuftet på rasisme.

* I dag ser vi nazisme og rasisme vinne terreng igjen i et Europa i krise. To eksempler: Romfolk blir forfulgt i Ungarn. Det pågår klappjakt på innvandrere i Hellas.

1.maitale.jpg

Merethe L. Selnes, rødruss og taler ved De russiske soldaters grav.

Flere tok veien fra seremonien ved kapellet og til Idrettsparken og NM-kamp mellom OIFs 16-åringer og guttelaget til serieleder Aalesunds FK. Et brått sceneskift, men likevel:

OIF1.jpg

Her er Erik Ebbesen og Mohammed gjennom forsvaret til AaFK.

Matchen endte 0-2 til gjestene fra AaFK, og dermed er cupeventyret over. Men OIF har et fremragende guttelag - et av de beste i landsdelen.

AaFK tok ledelsen tidlig, og det sto 0-1 ved pause. Orkanger-guttene ble overrumplet av tempoet i starten, men jobbet seg fort inn i kampen.

I andre omgang  var OIF best. Laget spilte seg fram til flere gode muligheter, men i stedet for å utligne måtte de se AaFK øke til 2-0 på en sjelden sjanse etter sidebytte. 

OIF2.jpg

En rask og sterk Erik Selven holdt AaFK-forsvaret i arbeid i Idrettsparken.

OIFs G16-lag har kvalifisert seg for spill i 1.divisjon i Trøndelag. Fem av spillerne trener regelmessig med seniorene.

A-laget spiller for øvrig sin første hjemmekamp torsdag etter opprykket til 5.divisjon. Motstander i Idrettsparken er Klæbu.

Dugnad
Torsdag og fredag klokka 17 er det også dugnad i parken for å gjøre klart til sommersesongen. Alle er velkommen til å ta i et tak fra klokka 17. Det trengs hjelp til alt fra rydding til å skru på plass gjerde ved slitebanen (ta i så fall med drill).

Mer info hos OIF.

To ting er forskjellig fra tidligere vårdugnader: Fjorårets hogst har ført til mye mindre lauv. Men friidrettsbanen krever nøye renhold.

Sett av et par timer til dugnad.

 

Publisert 01.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse