Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Tur i Gammelosen: Siste helg med gjengen

DSC_0005.JPG

Naboene til Gammelosen har fått SMS-varsel om at det snart vil smelle. Men de 16 kanadagjessene svømmer, spiser og skiter uforstyrret videre. Mange håper fuglene forlater oss frivillig framfor å dø. Det skjer neppe. Dette er trolig siste helg med gjengen.

Flokkens tilværelse arter seg som et evig kretsløp med beiting, padling og stadige turer på do. Gjessene gjødsler ustanselig sitt eget matfat på eng og plener i Gammelosen og Idrettsparken.

Orkdal kommune har besluttet å skyte dem. Orkdalstorget rekker ikke å plukke avføring like fort som de 16 gjessene sprer møkk, nå også i Idrettsparken.

Folk i OIF måtte drive renovasjon før barnefotballkamper lørdag.

Men - meningene er delte.

På den ene sida:
* De som mener flokken skulle ha vært skutt allerede. Den representerer et hygiene- og trivselsproblem. Arten er innført og har ikke noe å gjøre i norsk fauna.

På den andre sida:
* De som ser på gjessene som et vakkert og eksotisk innslag. De svømmer stolte og nærmest tamme rundt i Gammelosen. Enkelte mater dem - til andres irritasjon.

Flokken har blitt gradvis mindre sky i løpet av to måneder på Orkanger. Det som omtales som jakt på kommunens nettside er i praksis kontrollert skadefelling.

DSC_0003.JPG
Disse fuglene skal dø.

Punktering av egg, organisert skremming og skadefelling er praktisert flere steder. Dyrevernorganisasjonen NOAH politianmeldte Kongsberg kommune da kommunen skjøt konstant dritende kanadagjess i byparken.

Men både jakt og skadefelling er fullt tillatt etter nærmere bestemmelser.

Klatrehallen
Andre og varige verdier oppstår i området selv om 16 gjess forsvinner. Klatrehallen til Orkla Fjellsportklubb reiser seg. I hlst blir det åpning både av klatrehallen og ny bane 3 og basishall.  Les mer på klatrehallen.no og på klatrehallens Facebookside.

DSC_0012.JPG

Klatrehallen.

OIFs kunstgressbane og sjuerbanen med kunstgress skal stå ferdig omtrent samtidig med hallene. De som tar en tur vil se at det nå er bygd en lav voll mot hagene i Parkveien. Det skjer etter ønske fra enkelte av naboene.

DSC_0014.JPG

De nye banene 31.august - en drøy måned etter byggestart.

 

Publisert 31.08.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kjell Arne hestad 03.09.2013 13:37
Så i Søra i dag at det skulle startes jakt på gjessene i dag. Etter vareopptelling kl. 13.00 var det dessverre fortsatt 16 stk. I sørenden av øya. Håper de treffer flere i morra ;-)

Øystein L 01.09.2013 18:43
Utrydd jævelskapen. Ufattelige mange frivillige arbeidstimer er brukt for å skape praktfulle gammelosen. Fint at kommunen endelig har åpnet for jakt.

Anders 01.09.2013 11:53
Hørte noen rykter om at politiet har sagt nei til kommunens skyting av gåsa i tettbygd strøk..

Ketil Stokkan 01.09.2013 00:34
Gjessene kan bli en kjærkommen middag til våre institusjoner. Forandring fra det vanlige. Kanadagås smaker som Grågås. Bon appetitt.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse