Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Idrettsparken kan bli OIFs eiendom

Sirkustomta_022_1.jpgOIF har gjort en henvendelse til Orkdal kommune med forespørsel om å ta over hele Idrettsparken. Saken blir nå diskutert i de politiske partiene. Som utgangspunkt ønsker idrettsforeninga blant annet samme driftsstøtte som det Orkdal IL får for å drive Knyken - ca. 500 000 kroner pr. år.

OIF har de siste årene fått 220 000 kroner i tilskudd - knapt halvparten av Knyken-støtten. Tidligere var støtten til Knyken og Idrettsparken like stor.

Saken kom opp i forbindelse med at driftsavtalen for Idrettsparken skal fornyes. Avtalen regulerer hvem som skal holde anlegget ved like, og hva eieren Orkdal kommune skal betale for dette.

OIF har ønsket å få en drøfting i det politiske miljøet. Dersom politikerne av prinsipp ønsker å beholde parken som kommunal eiendom, er saken avsluttet.

I motsatt fall kan det forhandles om vilkår for en overtakelse. Ved siden av et betydelig høyere driftstilskudd, er OIF blant annet opptatt av å sikre bygging av et dusj- og garderobeanlegg med tribuner.

Eierforholdet i Idrettsparken ble også tatt opp av visjonsutvalget. Spørsmålet er om en privat eier, som OIF, vil skape mer framdrift og utvikling.

Idrettsparken preges av stagnasjon. Området rundt hovedbanen ligger slik det har gjort de siste 40-50 årene, trass i at dette er kommunens erklærte sentralanlegg for sommeridett.

Tribuner og et tidsmessig dusj- og garderobeanlegg mangler. Samtidig er kommunen snart tre år på overtid for bygging av lager og verkstedbygg. Disse byggene kommer trolig på Nedre Rømme i løpet av året.

Sirkustomta_008_2.jpgEn overdragelse av anlegget omfatter hovedbanen, slitebanen, ballsletta (bildet) og en del andre arealer. Kunstgressbanen er eid av OIF og Orkla FK i fellesskap.

Orklahallen blir trolig ikke berørt. Her er Orkdal kommune største eier, mens Orkla fjellsportklubb skal bygge klatreanlegg.

Dugnadsfolk og daværende Orkanger kommune bygde Idrettsparken etter krigen. Den oppsto i krateret som lå igjen etter tyskernes massive uttak av grus.

 

 

Publisert 23.02.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse