Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Strid om støy: Hjørnet Tapas må møte i retten

1807_8.jpg

Striden om støy fra Hjørnet Tapas Café Bar i handlegata ender i retten. Senere denne måneden skal Sør-Trøndelag tingrett ta stilling til klager og krav fra en nabo. Søksmålet kan i ytterste fall føre til at Tapasen blir lagt ned.

År etter år med krangel
Både eieren av lokalet (Vormstad Utbyggingsselskal/Per, Olav og Morten Opøyen) og driveren av restauranten (Rafael Suarez) er parter i saken.

Tvisten har versert i en årrekke - se artikkel fra 2009.

Rettssaken kan få flere mulige utfall, for eksempel:

* Naboen taper og Tapasen fortsetter som før.

* Pålegg til eier av lokalet om støydempende tiltak.

* Pålegg til driver om redusert åpningstid eller andre driftsendringer som kan føre til at dørene må stenges.

I brev til Orkdal kommune har naboens advokat i praksis krevd restauranten stengt. Advokat Kristin Syrstadeng Sørensen hevder på vegne av naboen at driften er lovstridig og at kommunen må vurdere å inndra skjenke- og serveringsbevilling. Dette har ikke ført fram.

Uenige støyeksperter
Naboen gjennomførte en støymåling høsten 2014. Multiconsult kom fram til at dunkelyder fra kjøkkenet og flytting av stoler overskred grenseverdiene for støy.

Huseier svarte med å engasjere en annen støyekspert; Brekke og Strand Akustikk (samme som Havna). Brekke og Strand Akustikk mener at Multiconsult har brukt feil målemetode.

Tapasen kom først
To kjernepunkt i argumentasjonen fra huseier/Tapasen er at:

* Restauranten var allerede i drift da naboen kjøpte leilighet. Hjørnet-gården var opprinnelig et næringsbygg som ble bygd på med leiligheter.

* Lydene/støynivået er noe man må regne med fra en restaurant i et sentrumsområde.

Som motargument er det hevdet at driften er mer omfattende og støyende enn fra en tradisjonell restaurant.

Nytt utested  i gata
PS: I løpet av året blir det utested også i lokalene etter den nedlagte fargehandelen i gata. Her har naboer protestert blant i forkant blant annet av frykt for støy fra gjester, krangel, håndgemeng, tilgrising og økt biltrafikk. Spørsmål om lydisolasjon er også tatt opp.

Orkdal kommune har gitt tillatelse til ombygging til bar/lounge i første etasje. Restaurantdrift/skjenkested er innenfor formålet til den aktuelle reguleringsplanen.

1807_9.jpg

Sommer ved Tapasen midt i Orkanger by.

 

Publisert 02.01.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse