Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger sentrum: Forslag om mer forretning og parkering

Torget.jpg

* Kommunen kjøper to boligeiendommer rett øst for torget og regulerer til forretning - i Rimiveien (bildet).
* Kommunen legger til rette for parkeringshus vest for butikkene i handlegata - i Dikesveien.
Det foreslår Orkanger Arbeidersamfunn (Aps lokallag) i et innspill til den nye  arealplanen.

Planen skal rulleres nå, og det har kommet mange forslag.

Orkanger Arbeidersamfunn viser til ideen bak Orkdal 2040 og senere vedrtak som sier at Orkdal kommune skal vurdere strategiske oppkjøp for å utvikle sentrum.

Torget:
Også under Orkdal 2040-arbeidet foreslo Ap at Orkdal kommune kjøper boligeiendommer øst for torget med tanke på utbygging til forretningsformål en gang i framtida. De aktuelle eiendommene er Rimiveien 7 og 9. Kommunen eier allerede naboeiedommen Småbruket barnehage i nummer 11.

Poenget:
Å gi sentrum dybde i stedet for at sentrumsområdet strekkes ut i en stadig lengre tarm. Dybde gir korte avstander, mindre bilbruk og et mer kompakt og intimt miljø.

Det politiske flertallet stemte ned forslaget under 2040-arbeidet. Senere har kommunen vedtatt strategiske oppkjøp som et virkemiddel. Ingen slike oppkjøp er gjennomført så langt. ST-gården har vært lansert, men det er avvist.

Parkering i Dikesveien:
Mangel på parkering og for små forretningsloakler er brukt som argument (av blant andre ordføeren) MOT å stimulere handlegata og for å spre handel til indistyriområdet.

Orkanger Arbneidersamfunn lanserer på ny ideen om å bygge parkeringsanlegg i bakkant av butikkene vest for Orkdalsveien, i Dikesveien. Se det skraverte området til venstre på illustrasjonen under:

Dikesveien.jpg

Poenget - et kinderegg:

* Kraftig utvidelse av p-tilbudet i sentrum.

* Butikkene kan utvide arealet bakover ved å bygge på betongtaket til p-kjellerne-/husene.

OrkangerArbeidersamfunn skriver i innspillet at Orkdal kommune må opptre aktivt for å få dette til; ved regulering og bidrag til finansiering av p-anlegget.

Det politiske flertallet, anført av Orkdalslista, har stemt mot alle forslag om å stimulere sentrum tidligere. Nå kommer en ny mulighet til å vise om handlegata er verdt å stimulere, eller om den skal seile sin egen sjø.

Grønøra handelshus:
Selve lakmustesten gjelder et innspill fra eierne av det svære Grønøra 1-bygget. De foreslår at den nye arealplanen endres slik at hele bygget kommer innenfor rød strek og dermed kan utvikles som varehus.

I ytterste fall stemmer flertallet mot forslagene om å utvikle det etablerte sentrum, og for forslaget om å spre handelen videre fra sentrum og ut på Grønrøa.

Hans Kringstad

 

Publisert 30.08.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

berit gjølmesli 31.08.2013 11:50
Så flott da at et parti følger opp de planene de selv har vedtatt,og ikke bruker skattebetalernes penger på planer det ikke blir noe av:Orkdal 2040.

Øystein 30.08.2013 22:02
Lysholm har nå sin siste mulighet til å gjennomføre noe positivt for handlegata. Det gjenstår å se.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse