2. div. håndball og fotball: God helg for OIFs beste jenter

Håndball 2. divisjon: OIF slo Hønefoss 31-29 i knallsterk sesongåpning.
Fotball 2. divisjon: OIF-jentene sikret trolig plassen med 3-3 i Volda.

Håndball
På bildet over er Andrea Nyeng gjennom og scorer i et høydramatisk oppgjør mot Hønefoss lørdag kveld.

OIF-jentene lå under mesteparten av kampen, men sloss seg til slutt til seier og to utrolig kjærkomne poeng i serieåpninga.

Hjemmelaget tok ledelsen 13-12 etter 25 minutter, men ble liggende under 15-16 ved pause. Hønefoss var oppe i tremålsledelse på det meste etter sidebytte. OIF klarte å snu kampen foran et tallrikt og høylydt publikum. Sydlandsk stemning i Orklahallen igjen.

DSC_0015.JPG

Oda Sterten åpnet sesongen med sju mål og ble kåret til OIFs beste.

OIF lå under 27-28 da det sto igjen bare fire og et halvt minutt. Hønefoss fikk en utvisning, og dermed fulgte et inferno av en avslutning - ugunstig for blodtrykkspasienter og andre håndballinteresserte med helsetrøbbel.

DSC_0009.JPG

Veronika Myran Wee, ny i OIF, har fyrt av fra kanten.

Hønefoss erstattet målvakten med en utespiller da laget angrep i undertall. OIF-målvakt Marit Jørgensen utnyttet det tomme buret i motsatt ende av banen og gjorde  den muligens avgjørende scoringen: 29-28. Hønefoss sloss desperat for ett poeng det siste minuttet, men OIF vant i stedet med to mål.

Jubelscener på banen, og jubelbrøl og dunkende trommer på tribunen.

OIFs tropp mot Hønefoss:
Frida Elise R. Fandin, Anita K. Sletvold, Marie Gjerstad (4 mål), Kirsti Lund, Elisabeth Vollum, Kine Landrø (3), Oda Sterten (7), Marthe Togstad (5), Ingrid W. Foss, Veronika Myran Wee (3), Malin G. Løset (1), Marit Jørgensen (1), Andrea Nyeng (5), Mina Løseth (2).

DSC_0019.JPG

Kine Landrø i innbitt fight på strek i år som forrige sesong.

Tirsdag møter OIF selveste Byåsen i cupen i Orklahallen. Lørdag 9. september er det ny hjemmekamp i serien mot Glassverket 2.

Se tabell og kampoppsett.

Fotball kvinner 2. divisjon
Volda-OIF 3-3
Poenget borte mot Volda lørdag betyr etter alle solemerker at OIF har berget plassen i 2. divisjon fem runder før slutt. Maks uflaks må til både med egne og andre lags resultater om plassen skal ryke nå.

OIF startet sterkt i Volda lørdag:
1-0 på et frispark fra Mari Lian etter 2 minutter.
2-0 ved Ingrid Stuen etter corner, og da var det gått bare 7 minutter.
Volda reduserte litt seinere, men Ingrid Stuen scoret igjen i det 29.minutt. Det sto 3-1 til OIF ved pause.

Volda gjorde to mål etter sidebytte uten at OIF kvitterte. Dermed 3-3, og et uhyre viktig poeng. OIF står nå med fire seire, fem uavgjort og fire tap i debutsesongen i 2.divisjon. Det er sterkt.

Alt må gå galt...
Tynset ligger 8 poeng bak med mye dårligere målforskjell. Volda ligger 6 poeng bak OIF.  Det er nok å holde ett av disse lagene bak seg, siden Nidelv allerede er fortapt.

OIF har et nokså tøft program igjen, mens både Volda og Tynset trolig sikrer seg tre poeng mot Nidelv. Volds og Tynset har et innbyrdes oppgjør der noen må avgi poeng. Usannsynlig mye skal uansett gå galt for at OIF mister plassen.

Disse OIF-jentene startet mot Volda:
Sandra Nygård - Synnøve Wingan, Gine Fugelsøy, Eli Tretøy, Liss Dragseth - Mari Lian, Sigrid Haugset, Heidi Slupphaug - Hanne Fugelsøy, Ingrid Stuen, Sara Rønningen.

OIF-Svorkmo 5-3
OIFs menn tok en viktig seier mot Svorkmo i Idrettsparken fredag kveld. Nå er det litt avstand til nedrykk etter en tung periode.

Luka ned til KIL/Hemne2 på nedrykk er fem poeng, og det er tett foran OIF. Dette bør gå bra.

Erik Selven scoret sitt første etter å ha vendt hjem fra Orkla. Imran Basit, også tilbake fra Orkla, tok over i mål da Anders Vuttudal gikk ut med skade.

Dramatisk match som vanlig, blant annet med to røde kort til våre venner fra Svorkmo.

***Per Olav Jensen
**Hassan Ali
*Mats Berg Pedersen

Les kampreferat hos OIF Fotball.

Se tabell og resultater.

DSC_0004.JPG

Fra oppgjøret mot Svorkmo i vår. Også da vant OIF. OIF er ett av få lag Svorkmo ikke tar poeng fra i år.