Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger kan bli arena for grønn tekno-revolusjon

DSC_0003_1.JPG

Et eiendomsselskap har kjøpt tomt og lokalet etter Glassfabrikken på Grønøra for 21 mill. kr. av Orkdal kommune. Formål: Reinertsen skal leie for å bygge anlegg som renser CO2 og produserer hydrogen som drivstoff. Reinertsen mener å ha utviklet en revolusjonerende "grønn" teknologi.

Metoden skal nå testes ut i et pilotanlegg på Tjeldbergodden. Bygging av testanlegg har pågått hos Reinertsen på Orkanger. Selskapet trenger større arealer i håp om å skape et industrielt miljøeventyr.

Månelanding på Orkanger?
I intervjuer i fjor sa Torkild Reinertsen at selskapet sammen med Sintef hadde funnet en teknologi som kan revolusjonere produksjon av hydrogen.

I tillegg skal metoden rense CO2 ved blant annet gassproduksjon - altså gjennomføre den månelandingen Jens Stoltenberg aldri fikk til på Mongstad.

I så fall blir Orkanger åsted for et formidabelt, teknologisk gjennombrudd.

Les intervju med Torkild Reinertsen på reinertsen.no.

Les omtale av "Orkanger-metoden" på climit.no.

Les artikkel i Adresseavisen.

Alt dette stoffet er fra 2015. Nå har Reinertsen kommet lenger, og kjøper seg altså plass på Grønøra; ei tomt på 20 mål og et fabrikkbygg etter den nedlagte Glassfabrikken.

Penger til folkebad
Det betyr 21 mill. kr. inn på konto for Orkdal kommune, netto ca. 12-13 mill. Kommunen måtte betale ut leietaker Pilkington etter nedleggelsen pga en intrikat leieavtale.

Orkdal kommune har for øvrig vedtatt å bruke minst 60 mill. kr. fra eiendomssalg til folkebad/folkehelsesenter.

Dersom Reinerten oppnår et teknologisk gjennombrudd, vil det få langt større betydning og oppmerksomhet enn eiendomshandelen.

 

Publisert 18.05.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse