Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nei til Orklahallen-prosjektering

R__mme_amfi_mm_005_2.jpgRådmannen ber politikerne si nei til en søknad fra OIF om 150 000 kroner til å prosjektere bane 3 og klatrehall i Orklahallen. Rådmannen anbefalte nylig å gi Orkdal IL 150 000 kroner til å utrede nye anlegg i Knyken. Det gikk politikerne med på. Kulturutvalget behandler søknaden fra OIF 28.januar.

Den tilsynelatende forskjellsbehandlingen av OIL/Knyken og OIF/Orklahallen forklarer rådmannen slik:

* Knyken er et privat prosjekt (OIL) som det er nødvendig å kvalitetssikre ved hjelp av fagfolk for å finne ut om det er noe å satse på. Utgiftene til kvalitetssikring betaler kommunen.

* Bane 3 er et kommunalt prosjekt. Det trenger man ikke kvalitetssikre og detaljplanlegge før anlegget er finansiert og prioritert av kommunen.

OIF argumenterer slik:

* Kommunestyret vedtok allerede i 2006 at ny bane 3 skal erstatte Gammelhallen. Nå er klatrehallen til Orkla Fjellsportklubb så godt som finansiert. Også den skal bygges i Orklahallen. De to byggene må prosjekteres sammen for å sikre en god løsning.

Rådmannen berømmer OIF for arbeidet i Idrettsparken og forsøket på å ta et initiativ for å komme videre. Parken er eid av Orkdal kommune.

Ordfører Gunnar H. Lysholm mener det ikke er OIFs sak å søke om penger til prosjektering, siden Orklahallen er et eget selskap med kommunen som hovedeier.

OIF planlegger også garderobebygg med tribune i Idrettsparken. Kommunen har satt av penger til bygget. Men det er uklart hvor et slikt anlegg bør reises.

Visjonsutvalget for parken, hallen og Gammelosen engasjerte konsulentselskapet Asplan Viak. Konsulentene antydet at fotballbanene bør flyttes, og at det bør anlegges en løpebane der ballsletta ligger i dag.

Kommunen, som eier, har så langt ikke gått videre med prosjektering/arealdisponering i Idrettsparken. Det betyr i verste fall at et garderobe- og tribuneanlegg blir plassert feil i forhold til framtidas behov.

 

 

Publisert 23.01.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse