Annonse

Annonse

Annonse

Orkla FK tapte 1-9 mot RBK 3

05042009251_2.jpgOrklas herrelag røk på en forferdelig smell borte mot RBK 3 fredag kveld. OFK tok ledelsen på et flott frispark ved Arnstein Buøy etter bare to minutter. Deretter gikk alt galt.
RBKs tredjelag ledet 4-1 ved pause. Tre RBK-mål i løpet av de siste ti minuttene bidro til et ydmykende nederlag 1-9.
Orkdalingen Emil Lynum scoret for øvrig to av RBKs mål. Trøsten igjen er at også andre bunnlag tapte: Tynset 1-3 mot Kolstad og Melhus 2-3 mot Kil-Hemne (begge lørdag).

Men nå er det virkelig alvor: I neste serierunde (fredag) er det uhyre viktig med seier mot Tynset i Idrettsparken for å ha kontakt med lagene foran før fotballferien.

Det unge OFK-laget ligger sist på tabellen etter ti serierunder. Det har blitt bare fire poeng. Laget har sluppet inn 39 mål, altså nesten fire pr. kamp.

Det er fortsatt mulig å overleve i 3.divisjon. Både Melhus, Tynset og Nidelv tar få poeng. Mest trolig rykker bare to lag ned, men det kan også bli tre.

Skulle OFK ligge an til nedrykk utpå høsten, kan det følger for samarbeidslubbens framtid.

Om OFK rykker ned, men herrefotballen fortsetter i klubben, er det duket for lokaloppgjør igjen neste sesong: OFK-Glimt.

Glimt ser ut til å rykke opp fra 5.divisjon. Mange av Glimt-spillerne har tidligere spilt for Orkla.

OFK sliter for øvrig økonomisk. Det pågår samtidig forhandlinger mellom OIF og OFK om nedbetaling av kunstgressbanen. Den eksisterende avtalen er uklar. OIF mener idrettsforeninga har måttet ta for mye av utgiftene.

Etter 1-3 hjemme mot Alta lørdag er damelaget med ett involvert i nedrykksstriden i 1.divisjon. Men der er det kort vei oppover.