Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kapellet fyller snart 60: Håp om oppussing neste år

DSC_0009.JPG

Den gode hyrdes kapell på Orkanger er i en elendig forfatning. Kirkelig fellesråd håper kommunen vil bevilge 550 000 kroner til istandsetting neste år. I så fall vil kapellet se bra ut til 60-årsjubileet i 2015. (Nedenfor ser du bilder fra i dag.)

DSC_0008.JPG

Detalj fra inngangspartiet med trapp og søyle.

Malingen flasser i store flak og betongen smuldrer opp ved Den gode hyrdes kapell. Friville har gjort en betydelig innsats på kirkegården i år, men selve bygget forfaller.

Kirkelig fellesråd drifter kirkebygg og kirkegårder i Orkdal over eget budsjett. Men større investeringer må Orkdal kommune ta.

Fellesrådet vedtok forrige uke en handlingsplan for 2014-2017. Håpet er at kommunen bevilger penger til de viktigste tiltakene på kapellet neste år (se lenger ned).

DSC_0005.JPG

58 år har gått, og tidens tann har satt sine bitemerker i Den gode hyrdes kapell.

Disse tiltakene ber kirkelig fellesråd kommunen bevilge penger til for 2014 ved kapellet:

* Utvending maling: 200 000.

* Reparasjon/oppussing av tak og vegger innvendig: 250 000.

* Sliping av parkettgulv: 100 000.

DSC_0007.JPG

De skjemmende og ødelagte trappene står ikke spesifisert i fellesrådets forslag.

Ingrid Kiær
Biskop Arne Fjellbu vigslet Den gode hyrdes kapell 6.mars 1955. Kunstneren Ingrid Kiær, datter av maleren Fritz Thaulow, tok ut farger og sto for utsmykkingen. Navnet er inspirert av motivet på altertavlen. Det oppsto ved en innskytelse hos biskopen. Les mer her.

Ingrid Kiær var gift med Orkla-direktør Thorry Kiær, så her befinner vi oss midt spennende lokalhistorie på flere måter.

Orkanger kirke
Utvendig maling og tilleggsvarme i Orkanger kirke er også inne på handlingsplanen. Menighetsrådet har gjort mye rundt Orkanger kirke, og kommunen har bevilget penger til å sette i stand området ved minnesmerket over krigens falne.

Dette skal etter planen gjøres i år. Men ved utgangen av august har arbeidet ikke startet. Derimot er skiferdekket foran bautaen fullstendig nedgrodd:

 

DSC_0001.JPG

 

Publisert 28.08.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse