Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIFs Øyvind Togstad valgt til leder i idrettsrådet

Mini3_1.JPGTorsdag fikk Orkanger IF lederen i Orkdal idrettsråd. Et enstemmig årsmøte valgte Øyvind Togstad. Han etterfølger Orkdal ILs Thor Arne Johnsen.

OIF får ledervervet to år etter at Orkdal IL regisserte det famøse kuppet mot OIF i idrettsrådet.

Det nye styret består av:
Øyvind Togstad (OIF), leder.
Bente Bostad (Svorkmo/NOI), nestleder.
Styremedlemmer:
Thor Arne Johnsen (OIL), Ronald Lindberg (Orkla Fjellsportklubb), Lars Johan Vattengård (Glimt), Edvar Hoston (Fjellmann), Fredrik Evjen (Orkla Fotballklubb), Antonios Hatzimarkos (Orkdal Taekwon-Do Klubb), Oddvar Kjøren (Ytre Geitastrand IL) og Sunniva Wærdahl (Geitastrand IL).

Idrettsrådet er et samarbeidsorgan der klubbene stort sett er likt representert uavhengig av medlemstall. Ledervervet har vanligvis gått på omgang.

Kuppet mot OIF
Men et kupp i 2011 brakte idrettsstriden i Orkdal til nye høyder. Orkdal IL hadde hatt lederen i flere år, og valgkomiteen innstilte OIFs Rudolf Larsen som ny leder. De andre klubbene (unntatt Glimt) mobiiliserte i hemmelighet foran årsmøtet og inviterte ST for å dokumentere ydmykelsen av en intetanende kandidat fra OIF:

Massemønstring OIF ikke måtte få vite om, og deretter benkeforslag.

Inn kom prosjektlederen i Knyken, Thor Arne Johnsen fra OIL, for å etterfølge Magne Fossbakk fra OIL. Ifølge en av Orkla Fotballklubbs deltakere på kuppet ble de bedt om å komme for å stemme slik ved valget at alle klubbene får penger fra kommunen.

Idrettsrådet bevilger ikke penger, men er et rådgivende organ for blant annet prioritering av spillemidler.

Knyken etter kuppet
To måneder etter kuppet i idrettsrådet kom Knyken-skandalen for en dag. Den nyvalgte idrettsrådslederen Thor Arne Johnsen løy i ST og sa at finansieringen var i orden. Sannheten var at OIL manglet 14 millioner kroner. Nyhus Maskin hadde forlatt Knyken. Klubben satt med 5 millioner i ubetalte regninger.

OILs venner i det politiske miljøet måtte redde et prosjekt ledet av stortingsrepresentant Jorodd Asphjell fra Ap. Bare partifellene hans i Ap stemte imot redningspakken som gjorde Orkdal kommune til kausjonist og økonomisk gissel i Knyken.

Jorodd Asphjell & co holdt tilbake informasjon om økonomien i prosjektet inntil det var for seint å stoppe det. Skattebetalerne i Orkdal havnet i en tvangssituasjon.

Hvorfor gjenta dette?

Fordi i ST i dag sier OIL-leder Oddbjørn Almli at:
* Det er ikke noen ny redningspakke når kommunen nå skal kjøpe ut grunneierne i Knyken for 2,5-3 millioner kroner.
* Spillemidlene er ikke i fare pga kontrakter som snart utløper, fordi det finnes klausuler om fornyelse.
* Bare for en av p-plassene mangler det skrifltig avtale.

Det er mulig dette stemmer - denne gangen. Da får Orkdal IL i så fall en milliongave, uten at det strengt tatt trengs. Pengene kunne vært brukt på idrettsformål som har ventet i årevis.

(PS: I en kommentar under denne artikkelen skriver de største grunneierne at de likevel ikke ser noen grunn til å inngå avtale om salg til Orkdal kommune - etter OILs framstilling i avisa).

Troverdighet
31.mai 2011 uttalte OIL-leder Oddbjørn Almli om Knyken til ST:
* Vi har kontroll på økonomien.

Almli snakket ikke sant den gangen. Knyken manglet minst 14 millioner, og prosjektet hadde generert 5 millioner i ubetalte regninger våren 2011.

Kommunestyrerepresentant Oddbjørn Almli fra Senterpartiet er for øvrig en av de mest sentrale politikerne i Orkdal. Almli leder  hovedutvalg for oppvekst og omsorg,  og er nært knyttet til varaordfører Oddbjørn Bang.

Bang fra Senterpartiet er den som stort sett tar initiativ og finner politiske løsninger i flertallsgruppen.

knyken3_1.jpg

Omstridt fjell: Jorodd Asphjell & co sprengte i vei uten å ta hensyn til kostnadene sommeren 2010. Først våren 2011 ga OIL beskjed om at klubben hadde bygd et annet og mye dyrere hoppanlegg enn det garantist og investor Orkdal kommune fikk vite om. Nå belønner kommunen Knyken med nye millioner.

Den nye idrettsrådslederen Øyvind Togstad var for øvrig den som i etterkant fikk istand en avtale om informasjonsplikt mellom OIF, OIL og Orkla FK. Formålet er blant å unngå for framtida at klubber kommer overrumplende med nye, store prosjekt og skyver andre ut over sidelinja i kampen om kommunal støtte og spillemidler.

Hans Kringstad

 

Publisert 06.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Bente Kristin Årbogen Andersen 09.04.2013 14:13
Orkdal Idrettsråd har valgt en tydelig og god leder. Lykke til med arbeidet!

Marianne og Edvard Almli 06.04.2013 19:57
Ang Oddbjørn Almlis uttalelse i dagens ST. Vi må si det ble en liten tankevekker da vi leste dagens avis. " Vi ba om hjelp til å fornye avtalen på parkeringsplassen " Javel ! ( Såvidt vi vet er det heller ikke avtaler på rulleskitraseen )Det neste : Det er lenge siden kommunen regulerte området til idrettsformål ?" Det ble regulert februar 2012 !Og det etter anmodning fra OIL,og uten grunneieren ble kontaktet. Det ble han først da reguleringsplanen var gjennomført !Må vel også nevne at Asphjell avviste blankt at OIL var den som hadde bedt om regulering ?Merkelig å regulere annen manns eiendom,uten å informere om det ! Men så til saken. Vi skjønner ikke hvorfor OIL gikk til kommunen,hvis dette er så enkelt som det gies utrykk for her ? Det er ikke vi som har stått i veien for å skrive avtaler. Vi har ventet på utspill siden 2010,uten å ha blitt kontaktet,hverken om dette eller inngrep som ble foretatt. ( Kontrakt på masseuttak fikk vi da alt var ferdig utskutt i 2010)I november 2012 hadde vi møte med OIL for å prøve å komme til enighet om leieavt,og masseuttak( OIL møtte temmelig uforberedt,om det var de som hadde bedt om møte) Advokatene var tilstede for begge parter.OIL tibød å betale for 15ooo m3 masse,som ble avvist.Og så skulle de utarb.forslag på leiekontrakt på ny løypetrase. De fikk et tilbud om å bet. for 60ooo m3.masse.Det ble blankt avslått,og de ville ikke bet i nærheten av beløpet.De ville heller ikke gå inn med leiekontrakt,men skulle komme tilbake med et forslag som gikk ut på at de ville leie hele området,og med en leiekontrakt så nært opp til eiendomsrett som mulig. Vi bestemte oss da for å sende saken over til Tingretten.Da var det at OIL skrev brev til Orkdal kommune for å be om hjelp.Vil også nevne at OIL samtidig sendte ut brev til de øvrige grunneierne.I en setning skriver de :I avtalen som er underskrevet av begge parter,står det at idrettslaget skal betale grunneierenkr.5,-pr.m3 fast fjell for all massen som blir solgt ??? I kontrakten står det faktisk : For uttaket skal kjøper betale pr m3 fast fjell,som TAES UT ! en omgåelse av sannheten,og undertegnet av Oddbjørn Almli og Magne Fossbakk. Vi har hatt samtaler med kommunen,og kommet fram til en slags skisse.Etter hva lederen i OIL uttaler nå,så ser vi ikke noen grunn til at det blir inngått noen avtale med Orkdal Kommune.Saken er så enkel,OIL betaler for massen, og vi kan se på avtaler. (Igjen) Kommunen kan bruke skattebetalernes penger på langt andre formål :D Edvard og Marianne Almli

Positivt med Togstad som ny leder 06.04.2013 18:43
Det som er mest skremmende innenfor idretten i Orkdal er at personene som gjentatte ganger har løyet i media og holdt tilbake viktig info fremdeles sitter i de samme vervene. Disse personene har fremmet grendestriden og på mange måter ødelagt for idretten. Håpet må være Øyvind Togstadsom ny leder. Togstad har stor internasjonal idrettserfaring som toppdommer i håndball og ex eliteseriespiller i fotball.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse