Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger by: Mer forfall - lavere folketall - flere flyktninger

DSC_0068.JPG

På bildet ser du hvordan man sparer 2000 kr i døgnet i bøter.
* Gamle Orkanger brannstasjon fikk plater på knuste ruter da fristen gikk ut 20.mai.
* Folketallet falt i Orkdal første kvartal - riktignok bare med 1.
* Politikerne vil ta imot 40 i stedet for 20 flyktninger per år.

Først brannstasjonen:
Bildet over er tatt dagen etter at fristen gikk ut for kommunens pålegg om å sikre brannstsjonens knuste ruter og åpne kjellerinngang. Under ser du hvordan det har sett ut noen år. Forskjellen er ikke så stor, men muligens nok til at bygget er lovlig.

DSC_0005.JPG

Vestveggen før:

DSC_0004.JPG

Vestveggen nå:

DSC_0069.JPG

Saken har versert i flere måneder i Orkdal kommune. Eier Tangen Invest/Martin Tangen Gudmundsen svarte ikke på brev før politikerne fattet vedtak om dagbøter. Men nå er plater på plass i vinduene.

Folketallet sank (!)
Orkdal kommune skal være et regionsenter i vekst. Men veksten er lav, særlig sammenlignet med naboen Skaun.

Første kvartal 2015 opplevde Orkdal kommune noe så sjeldent som nedgang i folketallet - med 1 innbygger. Vi var 11 722 ved årsskiftet og vi var 11 721 per 1. april.

Fødselsoverskuddet var på 4. Men 5 flere flyttet ut en inn.

Ikke markedsføring
Snart to år etter at profesjonell markedsføring ble tema har Orkdal kommune fortsatt ikke kommet i gang med målrettet arbeid for økt tilflytting. Blant annet vedtaket om bystatus var knyttet til en plan om å profilere Orkanger/Orkdal som en god bo- og arbeidskommune.

Boligbygginga har kommet igang igjen uten at folk fra Trondheim flytter hit. De første kjøperne flyttet inn i Franslykkja (bildet under) 15. mai, men det som foregår er stort sett intern flytting i Orkdal og det nære omlandet. Heller ikke tomtene på Joplassen har utløst noe av det svære potensialet i Trondheim. Der bor 185 000 mennesker mindre enn en time unna.

DSC_0070.JPG

Franslykkja. De aller fleste leilighetene er solgt.

Også markedet for næringseiendommer er spennende. ST-gården har vært til salgs i flere år. Blant andre Gjensidige flytter inn i den nye Reme-gården. Lokalene etter malerforretningen i Orkdalsveien ligger ute for salg. Og det gjør også Orkdal sparebank sitt bygg. Det var annonsert i Adresseavisen i dag.

DSC_0075.JPG

"Gammelbanken" er til salgs.

DSC_0074.JPG

Nybanken skal stå klar til innflytting på seinhøsten. På baksida blir det gjort klart til å sette opp ei boligblokk.

Flere flyktninger kommer
Orkdal kommune vil ta sin del av ansvaret for flyktningkrisen. Etter forslag fra Hanne Nyhus (Ap) vedtok formannskapet onsdag med ti mot en stemme å doble antall flyktninger fra 20 til 40 i 2015 og 2016. Bare Joar Syrstadeng (H) stemte mot. Dermed er det klart for flertall også i kommunestyret.

Orkdal har avslått å ta like mange flyktninger som staten ber om i mange år fordi det er mangel på boliger. I vedtaket heter det at rådmannen må prioritere bygging/kjøp/leie av hensiktsmessige boliger.

Også flyktningtjenesten og integreringsarbeidet er under press. Fra flyktninger er det rettet alvorlige anklager mot sviktende tiltak for integrering. Orkdal kommune har avvist de fleste påstandene, men erkjent at det er behov for mer ressurser.

 

Publisert 21.05.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Gerd Nordli 27.05.2015 13:19
Noen ganger tror man ikke det man ser eller leser.At det bare skal noen planker til forsn et vindu for å unngå å betale bøter,er ikke til å tro.Gamle Orkanger brannstasjon er,sammen med noen andre bygninger,i ferd med å ødelegge den ellers så fine Njardar gate.Orkdal kommune bør derfor snarest ta ansvar for denne forsøplingen.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse