Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ønsker bolig i andre etasje i tidligere Kvarsnes-huset

DSC_0003.JPG

De nye eierne av det såkalte Kvarsnes-huset i Orkdalsveien 54 søker om å få ta i bruk andre etasje til bolig i stedet for næring. I første etasje kommer det klinikk for øyeoperasjoner.
PS: Samtidig skriver ST fredag at Orkanger parfymeri forlater handlegata og flytter til Amfi.

Orkdal kommune godtar som kjent en tilsvarende søknad for Jenssen-gården. Der blir det bolig i stedet for restaurantlokaler i andre etasje over den nye Moon Restaurant.

I "Kvarsnes-gården" har det vært fotoforretning, kunstatelier og lokaler tilknyttet klesbutikk de siste årene.

Familien Kvarsnes solgte huset som næringseiendom tidligere i år etter at den siste leietakeren - May B.Lille Hus - ga opp.

Nå har de nye eierne varslet Orkdal kommune og naboer om planene sine:

* Ominnreding av første etasje til øyeklinikk med venterom, resepsjon, kontor og operasjonsstue.

* Nye vinduer og "tilbakeføring" av fasaden mot Orkdalsveien.

* Bruksendring fra næring til bolig i andre etasje: To soverom, stue og kjøkken. Innsetting av to takvinduer.

* Endring av fasade mot bakgården.

* Ny carport.

De fleste byggene langs Orkdalsveien har krav til næring i første etasje, men ikke i andre. Det er vanskelig å leie ut næringslokaler over gatenivå.

Samtidig ønsker Orkdal kommune å holde liv i gata og hindre at bolig overtar for næring.

Kommunen regulerer imidlertid ikke type næring. Kontor med kort åpningstid og lite publikumsbesøk kan ta over for butikker og serveringssteder som trekker mer folk.

** ST fredag: En institusjon på Orkanger forlater sentrumsgata. Orkanger parfymeri flytter inn på Amfi når varehuset er utbygd. Bakgrunnen er blant annet at en konkurrent vil komme på Amfi dersom det familieeide parfymeriet blir værende i gata.

Samme argument ble for øvrig brukt av daværende OTI-eier for å få handel i sentrumsgata til å flytte til OTI for 30 år siden. For noen gikk det dårlig, mens andre ble rike.

 

Publisert 17.10.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ketil Stokkan 20.10.2013 03:18
Nå forsvinner også •ORKDAL FARVE OG INTERIØR AS •ORKDAL MALERFORRETNING AS •ORKDAL MALERFORRETNING HOLDING AS fra Orkdalsveien (handlegata)jfr Hegnar.no Hva blir igjen ? Jo butikker som mangler sjel og personlighet i sterile kjøpesenterkjeder som er like uansett hvor du er i Norge. H&M, BikBok, Skoringen osv osv. Hvor ble det av de som skulle boikotte Thon hotellene,(Lo og Sp) de går på Amfi og handler, inkonsekvent, Thon får prosenter av din omsetning i disse butikkene i sin lomme.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse