Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Hovslund: Her kan Orkangerbarna få fotballbane igjen

Ball__kka.jpg

Her lå det ei balløkke. Nå kan den gjenoppstå midt i en frodig botanisk hage. Stedet er arboretet i Hovslund, der kratt og buskas har erobret den gamle fotballbanen. Storåsfeltet Vel søker om hjelp fra Orkanger Vel. Ungene får trolig snart lekeplassen tilbake.
* Se bilder fra arboretet.

Orkanger Vel har satt av penger til formålet, og går alt etter planen kan arbeidet starte allerede neste uke.

M__l.jpg

Det er lenge siden noen sto i mål her. Men Bakkan er i dag full av unger som vil sette pris på ei balløkke.

Grusbane
Storåsfeltet Vel har innhentet anbud fra entreprenør og står klar til å jobbe dugnad. Orkanger Vel er bedt om å bidra med 20 000 kroner til maskinarbeidet.

Fotballbanen med grusdekke ble opparbeidet på 1980-tallet da boligbygginga skjøt fart i Hovsbakkan. Den var 40 x 13 meter. Nå er det behov for lekearealer i Bakkan igjen.

Skistadion
Storåsfeltet Vel skriver i søknaden at skolene bruker Hovslund og arboretet mye, og at det i tillegg til balløkke er mulig å lage en mini skistadion for de minste.

Bedre tilrettelegging vil også kunne øke bruken av arboretet i Hovslund til andre formål. Dette er en perle med ca 40 treslag - noen typisk norske og andre av mer eksotisk karakter. Små plaketter gir nøkkelinformasjon om alle artene.

Eik.jpg

Fra arboretet: Visste du at ei eik kan bli 2000 år?

Benk.jpg

Orkanger Vel har kjøpt bor og benker til Hovslund, og tilbyr å spaneder ti slike i Orklaparken.

Et utendørs klasserom
Ildsjeler Som Ivar Wormdahl og Gunnar I. Ustad i Orkanger Vel opparbeidet arboretet og Hovslund som et friområde og en grønn lunge i de nye boligfeltene rundt 1980. De siste årene har Orkanger Vel og Storåsfeltet Vel forsøkt å utvikle Hovslund videre.

Fortau.jpg

Lerka har felt nålene og dekorert fortauet i gult.

Området er både en park, en biologisk hage i miniatyr, et fint sted for skoleelever å lære om naturen - og en snarvei mellom boligfeltene og sentrum. Nå kan det bli lekeplass igjen også.

L__nn.jpg

Ta en tur til Hovslund, se på trærne våre og les om dem.

Utsikt.jpg

Utsikten fra parken i Hovslund, en einer i forgrunnen.

 

Publisert 24.10.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse