Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Pinsemenigheten: For trangt for Filadelfia på Orkanger

DSC_0027.JPG

Pinsemenigheten Filadelfia vokser ut av lokalene i Kåresgata på Orkanger. Filadelfia har 111 medlemmer og ønsker å starte aktiviteter for barn og ungdom. Flytting til Fannrem er vurdert, men skjer neppe med det første.

Pinsevennene har holdt til i den gamle Bakken-butikken i Kåres gate 11 i flere år. Jakten på større lokale med mer parkering har så langt ført dem til Fannrem og den tidligere fargehandelen der.

Men da må det bruksendring til, og det fraråder rådmannen. Den nedlagte fargehandelen på Fannrem er regulert til næring. Saken kommer opp i hovedutvalg for forvaltning onsdag.

I søknaden om bruksendring forteller Filadelfia dette om avdelinga på Orkanger:

* 111 medlemmer.

* Gudstjenester hver søndag, hyggetreff for eldre en gang i måneden og store møter to hele helger hvert halvår.

* Besøket varierer fra ti til ca 60.

Menigheten vil helst selge Kåres gate 11, og mener at den egner seg best som bolig. Pinsevennene ønsker å starte med flere aktiviteter, og trenger mer hensiktsmessige lokaler.

Den politiske saken handler altså om bruksendring på Fannrem. Temaet er dermed sentrumsutvikling. Politikerne forsøker å hindre at Fannrem dør som handelssted ved å holde fast på at sentrale eiendommer skal brukes til næring, selv om de blir stående tomme.

På Orkanger har det artet seg litt annerledes:

Butikker har fått etablere seg utenfor sentrum - i billige lokaler på industriområdet.

Hans Kringstad

 

Publisert 08.02.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse