Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal kommune: Dette er et brøytet fortau på skolevei

IMG_1667.JPG

Her ser du tilbudet anno 2017 til myke trafikanter på en skolevei og arbeidsvei med mye tungtrafikk. Ifølge Orkdal kommunes definisjon er fortauet på Grønørbrua brøytet.

Ingen i sykkel- og miljøkommunen Orkdal vil la skolebarn sykle ute på fortauskanten mellom snøuhauger og trailere.

Standardbrudd ødelegger alt
I år etter år er det forgjeves gjort seriøse forsøk på å få Orkdal kommune til å vise interesse for sikkerheten på Grønørbrua.

Unger blir kjørt til skolen, Orklahallen, Idrettsparken og andre tilbud på grunn av forholdene. Resten av gang- og sykkelveien mellom Orkanger og Råbygda er god, men verdien av hele forbindelsen blir ødelagt av et standardbrudd på et par hundre meter. Brua skremmer folk fra å la barn og ungdom sykle.

- Vi skal brøyte!
Etter flere års mas mente Orkdal kommune å ha funnet en løsning på vinterdrifta i februar: En entreprenør på Grønøra har smalt nok utstyr til å rydde fortauet (som er for trangt til at det tilfredsstiller kravene til fortau).

Resultatet ser du på bildene. Bildet over er tatt torsdag, bildet under er tatt onsdag.

Ikke resultat etter år etter vedtak
Grønørbrua kan gjøres mye tryggere ved enkle tiltak. Likevel; mer enn ett år etter et enstemmig kommunestyrevedtak har Orkdal kommune ikke kommet opp med en kostnadsberegnet løsning i samarbeid med Statens vegvesen og/eller fylket.

I stedet avfeide rådmannen i mai (tekniske tjenester) et konkret forslag ved å skylde på Statens vegvesen. Vegvesenet beklager kommunens framgangsmåte. Den nonsjalante og udokumenterte saksbehandlinga endte i desember som interpellasjon i kommunestyret - og med et nytt politisk vedtak ett år etter det første.

Ordfører Oddbjørn Bang sa i svaret på interpellasjonen at han bruker mye tid på å sikre at administrasjonen følger opp politiske vedtak.

Fortauskanter får ligge
Enda enklere tiltak for å oppmuntre til sykling i stedet for bilkjøring blir neglisjert av Orkdal kommune. Allerede for to-tre år siden ba rådet for personer med nedsatt funksjonsevne om at fortauskanter ved gangfelt i sentrum ble fjernet av hensyn til folk med rullator.

Omtrent på samme tid ba Orkanger ungdomsskole om utbedringer fordi elever syklet seg av. Fortauskantene gjør det ubehagelig og i verste fall farlig å sykle. Politisk er denne saken tatt opp flere ganger i hovedutvalg teknikk - uten resultat.

Fulgte ikke opp
Sist høst lovte tekniske tjenester at nå skulle det fylles i litt asfalt sånn at denne saken omsider ble ordnet. 

Det skjedde ikke i 2016 heller.

IMG_1664.jpg

Fortauet på Grønørbrua onsdag. Det øverste bildet er fra torsdag. Ifølge en orientering i formannskapet onsdag er fortauet å anse som brøytet.

 

Publisert 05.01.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse