Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger u-skole tilbake til klasserom

08032009194_1.jpgNye Orkanger ungdomsskole ble bygd etter et moderne prinsipp med undervisning i både små og store grupper. Den gammeldagse klassen skulle bort. Nå har det gått fem år. Både klassene og klasserommene er tilbake.

Det har skjedd en gradvis ombygging av den splitter nye skolen for å legge til rette for tradisjonell undervisning.

Skolen mener at det er for mange elever (240) og for få lærere (23) til å kunne undervise i små grupper på 12-15 stykker.

I praksis har de fleste undervisningsgruppene fått vanlig klassestørrelse med inntil 28 elever. Dermed må bygget tilpasses denne virkeligheten.

08032009193_1.jpgDe små grupperommene er for små og de store fellesarealene for uoversiktilige. Det er bygd vegger rundt gruppene - som dermed har blitt til klasser igjen. Det var nødvendig for å holde kontroll.

I vinter fikk den siste av de tre avdelingene på skolen eget klasserom. Ved rød avdeling (9.trinnet i år) er det tatt av fellesarealet og bygd et klasserom på ca. 72 kvm. Det store fellesarealet har blitt tilsvarende mindre.

Gul avdeling (10.trinn) fikk samme løsning. Man bygde et klasserom inne i det store fellesrommet, som krympet fra 187 til 115 kvm.

På blå avdeling, som i år huser 8.trinnet, er et lite grupperom utvidet til et klasserom. Og et mellomstort rom er i tillegg gjort litt større. Fellesarealet er redusert fra 193 til 120 kvm hos åttende.

Mange skoler ble bygd som Orkanger ungdomsskole tidlig på 2000-tallet.

Rektor Per Arnt Tødaas skriver i et brev til foreldrene at klasserommene gir bedre forhold for undervisning, men dårligere forhold for større samlinger. Skolen trenger auditorium, ifølge rektor.

Skolen var også planlagt med kantine, men den ble tatt ut for å spare penger.

 

Publisert 08.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse