Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Aksjon for ny svømmehall i Orkdal

clip_image002_1.jpgDet er startet en aksjon på Facebook for nytt svømmeanlegg i Orkdal. Også OIFs svømmeavdeling ønsker å sette svømmehall på dagsorden i forbindelse med arbeidet for å utvikle Orkanger sentrum og området rundt Orklahallen. Plassmangelen i bassenget er prekær. Flere OIF-svømmere (bilde fra Trøndersk Mesterskap) gjør det likevel godt.

16 OIF-svømmere deltok nylig på Trøndersk Mesterskap. Kjell Wormdal vant bronse og Ellen Angvik Aanonsen og Erlend Prestmo Jensen sikret seg sølv.

Svømminga i OIF har opplevd en fantastisk oppblomstring. Men svømmeavdelinga sliter med dårlige treningsforhold. Det er en flaskehals for videre rekruttering.

Bassenget på 12,5 meter ved barneskolen er for lite til effektiv trening. Det er dessuten mangel på ledig bassengtid.

Norges Svømmeforbund anbefaler at alle kommuner med mellom 4000 og 13 000 innbyggere bør ha minst ett treningsanlegg på 25 meter med tilleggsarealer. Orkdal har passert 11 000 innbyggere.

OIFs svømmeavdeling peker på muligheten for å inkorporere en svømmehall i anlegget ved Orklahallen. Også visjonsutvalget peker på det samme. Konsulentselskapet Asplan Viak foreslår å legge til rette for hotell med innendørs svømmeanlegg mellom Orklahallen og Gammelosen.

Ny svømmehall finnes imidlertid ikke på noen prioritert liste over anlegg i Orkdal kommune. Men et slikt anlegg kan bli med i planene når Orkdal kommune skal arbeide med Orkdal 2040. Utvikling av sentrumsfunksjoner som kulturhus og av Idrettsparken/Orklahallen blir sentralt i dette arbeidet. 

2009bilder_020_1.jpgEt  samarbeid med eierne av OTI-sentret (bildet) kan også være en vei å gå. OTI-eierne skal fordoble sentret. De har tidligere ønsket å bygge kino der for å lage opplevelser og trekke folk.

Orkdal kommune profilerer seg som miljøfyrtårn. I Idrettsparken/Orklahallen ligger det til rette for å utnytte spillvarme fra Thamshavn til rene folkehelsetiltak som det et svømmeanlegg vil være.

 

Publisert 03.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse