Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Uværet: Politiet måtte rykke ut til Middelskolen

Middelskolen1.jpg

Problemene rundt det vernede bygget Middelskolen i Dordigata bare fortsetter. Søndag formiddag rykket politiet ut. Vinden slet løs ei tung takplate, til fare for naboer og forbipasserende. Eierne ble tilkalt. Politiet oppretter sak denne gangen.

- Huseier har forsømt seg, sa politiet til adressa.no - uten at huset ble identifisert. Men på ny handler det om den vernede Middelskolen på Nerøra.

Også tidligere har livsfarlige takplater flakset rundt i nabolaget. Så seint som i januar  var Orkdal kommune på befaring. Kommunen fant flere forhold i strid med plan- og bygningslovens bestemmelse om at bygg ikke skal være til fare for omgivelsene eller skjemmende.

Eierne (ARTO AS/familien Bye) fikk frist til 18.februar til å forklare hva de har tenkt å gjøre. I stedet blir det også politisak.

Striden rundt Middelskolen har versert siden 1995. Det har ikke bodd folk i de fire leilighetene på snart 20 år. Huset har vernestatus, noe som gjør saken særlig alvorlig.

Eierne har gang på gang neglisjert frister og pålegg fra Orkdal kommune,. I 2009 endte det med ei tvangsbot på 200 000 kroner etter flere år med saksbehandling.

Ingen kan pålegge ARTO AS/familien Bye å selge eiendommen til seriøse interessenter eller å leie ut leilighetene. Men Orkdal kommune har kommet med pålegg om istandsetting for å hindre forfall og fare.

Middelskolen skulle ha vært ferdig restaurert 1.februar 2009.

Fire år senere mangler blant annet plater på deler av taket.De forrige blåste vekk i jula 2011.

Middelskolen2.jpg

 

Publisert 02.03.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nabo 03.03.2013 01:02
Skandaløst at kommunen lar dette fortsette. Skal det gå liv før de tar det på alvor ?

Synser 02.03.2013 22:28
Da kjæm vel berre familien Bye å skru fast takplatan, så e saken ut av verden igjæn. Historien gjæntar sæ, år ætte år. Tafatt kommune vi bor i.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse