Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Tverradkomsten: Kan få oppvarmet fortau til OTI

DSC_0006.JPG

Orkanger kan for første gang få isfritt fortau og sykkelfelt. Kommunen vurderer - omsider - å utnytte fjernvarmen som ressurs for myke trafikanter, bedre folkehelse og økt trivsel. Den aktuelle strekningen er Tverradkomsten ned til OTI.

Flere induistristeder har isfrie gater og fortau takket være varmt spillvatn. Men i Orkdal rustet kommunen og gårdeierne opp Orkdalsveien kraftig for noen år siden uten å legge ned varmtvannsrør i fortau (bildet under):

DSC_0002.JPG

Nå har Solem Arkitektur foreslått å bruke fjernvarme for å få isfrie fortau og turveger i et framtidig sentrum på Rømme Øvre. Ingen aner imidlertid når utbygging vil skje i "indrefileten".

Orkanger Vel foreslo isfrie fortau som grep i forbindelse med ny handlingsplan for de kommende årene. Det dreier seg om å utnytte en unik ressurs som ellers går til spille. Fjernvarmen sto også sentralt i 8-millionersprosjektet Orkdal 2040.

Men med ett kan vi få en test før noen aner det:

Orkdal kommune har nå bedt konsulentfirmaet Asplan Viak beregne hva det vil koste å legge ned varmtvannsrør i fortau og sykkelfelt langs Tverradkomsten.

Her skal det bygges nytt når/hvis OTI bygger ut kjøpesentret. OTI har som kjent planlagt nesten å fordoble arealet - et prosjekt til over 200 millioner kroner.

Bedre og bredere adkomst for gående og syklende er anslått til ca 5 millioner kroner. Kommunen krever at utbygger bekoster dette. Her har det pågått en diskusjon om kostnadsfordeling i lang tid.

Nå skal merkostnaden beregnes for å legge rør for varme når det likevel skal graves i gata. Denne kostnaden vil trolig kommunen ta,

Fjernvarme strømmer allerede inn i området. Orkdal kommune ser for seg at fortau og sykkelfelt kan bli snø- og isfrie ved hjelp av restvarme i en returledning på fjernvarmenettet.

Når det foreligger kostnadsoverslag blir saken trolig lagt fram for politisk behandling.

I dag er biltrafikk prioritert før gående og syklende de fleste steder i Orkdal - også ved OTI og Orklahallen:

DSC_0007.JPG

 

Publisert 22.02.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Magnus Stadsnes 23.02.2013 11:24
Dette kan jo bli starten på noe bra :) Med lite klinkers i kassen stopper utviklingen. Har politikkerene en langsiktig plan som de forholder seg til, slipper de ekstrautgifter som 8 millioners 2040. Hvor mye bruker kommunen på konsulenter på prosjekt som blir lagt på is. Ansett folk med relevant god utdanning som kan få prosjektene i havn. Lykke til.

Sånn er det dessverre 22.02.2013 22:33
Kommunen gjør mye bdessverre del dårlig. Bare så synd at to av de viktigste områdene underpresterer. Sentrumsutviklingen er blitt uhelbredelig og idrettskranglingen preges av nullrespekt.

Ja-da, ja-da, ja-da 22.02.2013 22:02
Enda et glimrende forslag i kommunen der ingenting skjer.....

Jorod 22.02.2013 20:24
Endelig noe fornuftig fra kommunen sin side.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse