Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Allskog sender flisbilene gjennom Orkanger sentrum

IMG_1274.jpg

Allskog lar tungtransport med flis gå gjennom hele Orkanger sentrum i stedet for via E39 når Havneveien er stengt. Flisbiler mellom flishoggeriet og Elkem Thamshavn humper over gangfeltene i Orkdalsveien.

Havneveien er som kjent stengt i helgene og på kveld/natt. Elkem får flis fra hoggeriet ved Gjølme ca 5-6 ganger i døgnet.

Før prøvestenginga truet Allskog med å dirigere også tømmerbilene gjennom sentrum og ulovlig ned Tverradkomsten.

Allskogs næringspolitiske sjef Anna Ceselie Brustad Moe sendte kommunen et kart som beskrev hvilke problemer selskapet kom til å påføre Orkanger hvis man stengte Havneveien.

Les artikkel fra 28. juli: 10 000 tømmerbiler gjennom bomiljø.

Kaster bort tid i sentrum
Flistransporten får en minimal omvei om den kjører E39 mellom avkjørselen ved Blåsmo-krysset og Bårdshaug. Men den vil spare tid. Likevel snegler Allskogs  tungtransporter seg gjennom handlegata, over en rekke gangfelt og fartshumper.

På bildet over manøvrerer en tom flisbil i rundkjøringa ved Tverradkomsten. Den kjører ikke ned Tverradkomsten.

Kjøring gjennom Tverradkomsten er ulovlig for lange kjøretøy annet enn buss i rute.

Nytt vegsystem på Thamshavn?
Stenging av Havneveien er en prøveordning. Før stenginga ble det foreslått å gi dispensasjon for interntransport mellom Grønøra og Thamshavn, men Orkdal kommune ønsket ikke å forskjellsbehandle noen.

Det store problemet ligger på Thamshavn. Der må det interne vegsystemet legges om for å få lange kjøretøy til/fra E39. En sving inne på området er for krapp.

Det litt mindre problemet er at Allskog lar tungtransporten helt unødvendig gå i sentrumsgata og bomiljøet på Orkanger, framfor på E39.

DSC_0017.JPG

Sommeridyll: Tømmeret er på vei til en ubemannet målestasjon på Grønøra. Det blir enten losset på Havna for frakt med båt til Skogn, eller det går i kutteren på flishoggeriet.

 

Publisert 28.02.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jon Anders Grønvold 29.02.2016 23:52
Det e så rætt.. toskått å steng havneveien.. den skulla blitt utbygd mot sjøen å rundt technip som e39! Ikke de tafatte rundkjøring strekka gjennom orkanger.. skammelig europaveg i daln..

VHH 29.02.2016 14:25
Skjønner meget godt at de kjører via sentrum FRA Elkem Thamshavn da de ikke klarer svingen ved påkjøringsrampa til E 39. Man må kjøre gamle E 39 til Viggja for å snu på en folkelig måte eller nye E 39 til Børsa. Dette skjønner vel alle at er uaktuelt for transportørene som trafikkerer Elkem Thamshavn i tidsrommene som havneveien er stengt i.

Svend Åge Sæther 28.02.2016 16:35
Det er forhåpentligvis kommunen og ikke firmaer som bestemmer dette. Vil gjerne høre om våre politikere setter en omgående stopper for denne unødvendige trafikken. Vil dere det?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse