Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Thams-paviljongen: Flertall vil utrede Strandheim

3.JPG

Et flertall på 6-5 stemte i dag for likevel å utrede Strandheim som tomt for Thams-paviljongen. Det skjedde da formannskapet skulle bestemme  hvor på Bårdshaug paviljongen skal stå.
* Men mest sannsylig blir bygget reist slik illustrasjonen over viser - mellom kinoen og tjenestesentret.

Bakgrunn
Kommunestyret vedtok i januar med 20 mot 15 stemmer (politisk blokk mot blokk) at paviljongen skal gjenreises et sted på Bårdshaug-platået. De 20 i flertallsgruppen stemte samtidig mot å innhente mer kunnskap om Strandheim som alternativ.

Siden har Torstein Larsen (PP) snudd. Det førte til at Ap, Småbylista og PP dannet flertall i  formannskapet mot Sp, Orkdalslista, Høyre og Venstre. Men i kommunestyret er styrkeforholdet annerledes.

Venstre avgjør
Der blir det trolig 18-17 for Bårdshaug og mot å undersøke mulighetene på Strandheim. Venstre har tidligere varslet at Strandheim burde vært utredet bedre, men stemte like fullt mot bedre utredning både i januar og nå.

3B.JPG

Det foreslåtte alternativet sett fra bakkenivå. Kino med utbygd kulturhus til venstre og tjenesetsentret til høyre.

Hvis Venstre snur i kommunestyret må rådmannen undersøke  muligheter og utfordringer på Strandheim slik som på Bårdshaug.

Ap fremmet forslaget om likeverdig vurdering. Et hovedpunkt er at det har oppstått en ny situasjon, nemlig:

Synlighet ikke så viktig likevel

* Et tungt argument for å velge Bårdshaug framfor Strandheim var synlighet - primært med en plassering der tjenestesentret står i dag.

Men: Rådmannen anbefaler nå en plassering som ikke gir slik synlighet fra Orkdalsveien. (En annen sak er om synlighet betyr noe for bruken i det hele tatt, siden Orkanger ikke flommer over av tilfeldige turister på gjennomreise i sentrum).

Andre argumenter for å utrede Strandheim, ifølge forslaget:
* Se Thams-paviljongen i en plan for helhetlig bevaring og utvikling av kulturminnene i området rundt Strandheim og på Nerøra. (Altså utvikle et museumsfaglig konsept som løfter fram historien der den faktisk skjedde).

* Avklare tomtekostnader/tomverdier på Bårdshaug kontra Strandheim, samt kostnader ved å gjenreise bygget.

* Utrede bruksmuligheter på de to stedene.

Kommunestyret behandler saken førstkommende onsdag. Prosjekt Heimatt har nå som mål å innvie paviljongen 9. september 2017, på dagen 150 år etter at Christian Thams ble født.

1.JPG

Slik ville dugnadsgjengen i Prosjekt Heimatt plassere paviljongen, men nå mener gruppen at rådmannens forslag om en mer tilbaketrukket plassering er OK. (Ill: Visualis).

 

Publisert 19.10.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse