Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Forvandling i Hermetikken

Gronora_1.jpgOg vips; så var kratt og jernskrot borte fra skogen i Hermetikken. Mardahl Maskin har planert og fylt på ren masse bak scenen. Dermed blir også denne delen av Hermetikken et parkmessig område. Her kommer det etter hvert ei hinderløype. Den vil gjøre Gammelosen enda mer attraktiv både for barnehager, skoler og andre lekne mennesker.

Idéen om hinderløype har vi hatt lenge. Bjørn Johan Vullum i Orkanger Vel-styret startet rydding i fjor.

Vi fortsatte på dugnaden 25.april. Mange trær og mye kratt måtte bort. Men det viste seg at spor etter både bygningen i Hermetikken og driften der bød på en stor utfordring.

Teglstein og til dels spisse gjenstander av metall stakk opp av grunnen over alt. Bakken var risikabel for lekende barn. Vi fjernet det verste, men kom til at rene masser måtte fylles på for å dekke til.

DSC01076_1.jpgNå har Mardahl Maskin spandert jord og jevnet til terrenget i hele området nedenfor og bak scenen. Bildet er tatt fra badebrygga under arbeidet onsdag. Vi skal så og gjødsle. Snart spirer plena.

Siktemålet har vært tre-delt:
* Lage en lekeplass med hinderløype.
* Gjøre området penere og tryggere.
* Skape økt innsyn sånn at skogen ikke blir brukt som uoffisielt toalett mer.

Det er uvisst når det blir satt opp toalettbygg i Hermetikken slik som i nordenden. Men ønsket er kommet inn på lista over aktuelle tiltak som kan få spillemidler. Velforeninga skal prøve å holde saken varm. Toalett i friluftsområdet er en klar kommunal oppgave.

Orkdal kommune får nå i praksis en gratis park ferdig opparbeidet i Hermetikken. Dette støtter Orkdals mål om å profilere seg som en foregangskommune innen miljø og trivsel.

Vi håper at det fins budsjettdekning til den utvidede plenklippinga som kreves. Orkdalstorget vedlikeholder Gammelosen på vegne av kommunen.

For øvrig har velforeninga uoppfordret tatt en stor del av dette vedlikeholdsarbeidet på dugnad. Jan Erik Bach, Harald Snildal, Brage Knudsen, Jens Olsen og Oddbjørn Fossland arbeider nå jevnt og trutt med å rydde langs hele turstien.

De fortjener takk både fra Orkanger Vel og fra Orkdal kommune.

Billdet under viser skråningen mellom Hermetikken og turstien etter endt maskinjobb. Gå en tur og ta en titt!

DSC01077_1.jpg

 

 

Publisert 06.05.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse