Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kampen om Orkdal vgs: Follo mister 60 plasser

DSC01345_3.jpgOrkdal vidaregåande skole må ofre 60 elevplasser i håp om å beholde 15 andre. Det er den brutale virkelighet skolen og regionsentret Orkdal ser ut til å stå overfor etter siste vedtak i fylkesutvalget.
Handelen ligger i Orkdal. Framtidas ansatte i denne handelen skal gå på skole i Meldal.

Verken skolens ledelse eller flertallet i Orkdal kommune ønsket å tenke nytt og framtidsrettet ved å slåss for en moderne skole lokalisert sammen med idrett, handel og industri.

Nå dikterer i stedet Sør-Trøndelag fylke skjebnen til Orkdal vgs. Det skjer innenfor trange rammer på Follo, siden noe alternativ til flikking på Follo aldri er utarbeidet.

Dette er situasjonen:

* Fylket hevder det ikke fins penger til en full utbygging på det forfalne Follo-anlegget. Linjer må flyttes til Meldal - med mindre Orkdal kommune spytter i minst 30 millioner.

* Orkdal kommune har ikke spadd fram 30 millioner, men ber skolens eier (fylket) sørge for størst mulig utbygging.

* Sør-Trøndelag fylke har allerede flyttet Orkdals andel av TIP (teknisk industriell produksjon) til Meldal. Dette er 15 elever. TIP er et førsteårs-tilbud.

* Follo-ledelsen har kjempet innbitt for å berge kjemi/prosess. Dette er et andre-års tilbud. Det betyr at elevene på kjemi prosess uansett må gå i Meldal (TIP) det første året. Kjemi/prosess har 15 elevplasser på Follo. Skolen og Orkdal kommune klynger seg til håpet om at det er mulig å bygge lokaler til disse 15 elevene innenfor rammen på 80 millioner.

* Tilbudet service og samferdsel har det vært mindre snakk om, trass i at dette omfatter langt flere elever. I år går 30 på førsteåret og 15 på andreåret på Follo. Altså 45.

Disse ble denne uka vedtatt flyttet til Meldal, selv om det aller meste av  relevante praksisplasser ligger i Orkdal - akkurat som med kjemi/prosess.

PS:
Fylket har søkt om å få selge en del av Follo-området til boligformål for å skaffe penger til en mini-utbygging. Rådmannen anbefaler at politikerne sier nei i første omgang. Omregulering fra skole (offentlig formål) til bolig må utredes nærmere av hensyn til den langsiktige planlegginga i Orkdal, mener rådmannen.

 

Publisert 17.09.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse