Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye ambisjoner: Idrettsparken skal løfte hele Orkdal

parken3.jpg

Orkdal kommune vil lage en sprek plan for Nye Idrettsparken.
* Visjonen: Å skape et unikt område med et mangfold av aktiviteter og opplevelser.
* Håpet: Å gjøre Orkanger og Orkdal bedre for de som bor her, og mer attraktivt å flytte til.

Onsdag skal formannskapet legge løpet for videre arbeid. Rådmannen foreslår at det opprettes ei prosjektgruppe. Den skal kort sagt:

*  Lage en samlet arealplan for bruk av Idrettsparken og Sirkustomta.
*  Foreslå hvilke nye aktiviteter/tilbud som kan innlemmes i området.
* Se på potensialet for samspill mellom idrett/kultur/næringsliv, og mulighetene for inntekter.
* Utrede hva en utbygging vil bety for Orkangers attraktivitet som regionsenter.

Rådmannen nevner spesielt to nye elementer i parken som aktuelle:

  • Badeanlegg.
    Orkdal mangler et egnet tilbud for å samle alle aldersgrupper. 25-meters basseng med noen tilleggsfasiliteter tvinger seg trolig fram snart, selv om andre kommuner stakk av med ekstra spillemidler på 5 millioner kroner til svømmehaller.
    (Beliggenheten ved Gammelosen og varmvatnet fra Thamshavn gir dessuten Orkdal en enestående mulighet til å etablere et helårsbad ute. Selv et helt enkelt anlegg vil gi sterk profilering og økt attraktivitet, jfr erfaringer fra Island).

  • Idretts- og folkehelsesenter.
    Foreslått av varaordfører Oddbjørn Bang. Tanken er å samle flere tilbud som kan bedre folkehelsa under samme tak - både offentlig og privat virksomhet. Rådmannen skriver at ideen bør stå sentralt i videre utredning.

Rådmannen: Mulighetene er ikke utnyttet
Oddbjørn Bang ledet for øvrig Visjonsutvalget for Idrettsparken, Orklahallen, Gammelosen og Nedre Rømme i 2008. Utvalget karakteriserte området som en "uslepen diamant".

Mye har skjedd siden:
Friidrettsanlegg (OIF)
Ny bane 3 og basishall (Orkdal kommune).
Skateboardpark (Orkanger Vel)
Klatrehall (Orkla Fjellsportklubb)
Nye kunstgressbaner under bygging (OIF)
BMX-bane under bygging (Orkanger Vel)

Men rådmannen skriver at potensialet fortsatt ikke er utnyttet. Det gjelder blant annet samvirket med lokalt næringsliv, og mulige synergier (vekselvirkninger som sammen gir merverdi).

Vil flere flytte hit?
Orkdal kommune har nå startet en diskusjon om å profilere kommunen målrettet som et attraktivt sted å bo og jobbe (ikke som en støvete og støyende "industrikommune nr 1") . Økt attraktivitet og tilflytting er særlig viktig for å sikre næringslivet kompetent arbeidskraft og videre vekst.

Et bredt utvalg av handels- og aktivitetstilbud innenfor gangavstand er en urban kvalitet som blir sterkt etterspurt. Muligheten til å utvikle et urbant sentrum gir Orkanger/Orkdal et konkurransefortrinn som foreløpig ikke er utnyttet. Andre kommuner, som Skaun, vokser mye fortere.

Unsett; Idrettsparken vokser videre: Her kommer nye kunstgressbaner i juni 2014 - perfekt plassert der det bor mest folk og der veksten blir størst.

Hans Kringstad

05.10.JPG

 

Publisert 08.11.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Svømmepappa 11.11.2013 13:48
Glem visjonene om det ene og andre. Det er svømmebasseng for de aktive som er desidert viktigst. At kommunen ikke har noe for svømmerne med i budsjettet blir for kjipt. Men å bruke på timillionvis ekstra på nærliggende anlegg til langt færre mennesker og utøvere er ok.

Roald Furuli 11.11.2013 11:24
Skap hele området til sommerfriluftsliv og idrett. Lik det Knyken er for vinterlige aktiviteter. Kanskje ikke så dumt å få Jorodd med på laget? Tror nok han vil delta for hjemmekommunen.

Bakkanbøgg 10.11.2013 21:57
Enig med Anne. No e det på tide å gi svømmeran vårres et"NORMALT"basseng å tren i. Det e en skandale at vi har bare et 12,5 M basseng å tren i. Vi har for dårlig treningsforhold i forhold te andre klubba vi konkurrere mot. Ikke tenk så voldsomt stort og kostbart. No må vi snart få te det her i praksis. VI TRØNG DET BASSENGET!!!!

Førstepri 10.11.2013 17:35
Bra med planer om helsesenter m m men det viktigste er et snarlig nytt svømmebasseng til alle de som driver med aktiv svømming. Det må ha førtsteprioritet.

Anne Kathrine Angvik 09.11.2013 16:52
utrede og utrede.. når skal vi slutte å utrede å stikke spaden i jorda?? Svømmeanlegget er jo allerede utredet to ganger nå og planene som også er i tråd med svømmeforbundets kravspesifikasjoner og som favner absolutt alle brukere er overlevert kommunen. Nå må vi se å få bygget dette anlegget som vi sårt trenger og så får vi heller utvide med badeland seinere, men jeg kan overhodet ikke se at vi har behov for et badeland, ikke utløser det tippemidler heller. Det vi har behov for er et treningsbasseng på 25 meter og et terapibasseng til babysvømming, svømmeopplæring og rehabilitering.

Jon 09.11.2013 14:16
Pluss til Oddbjørn Bang !!!!!!!

Andreas Helbæk 08.11.2013 23:24
Strålende tanker og visjoner! Nå gjelder det bare at det ikke blir med tanker og papirplaner. Jeg vil påstå at Orkdal har forutsetninger og muligheter sm få andre kommuner. Jeg tror også at vi egentlig har de menneskelige ressursne som trengs. Så stå på! Jeg tenker ikke minst på Oddbjørn Bang: du har ennå ungdommelig mot og kraft, så STÅ PÅ!

Kjell Ivar Gumdal 08.11.2013 22:25
Positivt !Men e d no først dæm har sjedd lyset ?

Vidar 08.11.2013 20:14
Superb :-) Idrettsparken og Oif må bli det samme som Knyken er for vinteridretten, hovedbastion for turn, klatring, håndball, fotball og svømming.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse