Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Dette er også Orkanger sentrum: Usikret bilkirkegård

DSC_0027.JPG

Disse bilvrakene står sentralt plassert på Orkanger. Det flyter av knust glass på den "hemmelige" bilkirkegården. Morten Kvernstad har nå varslet Orkdal kommune på vegne av barnefamilier.

De ti bilvrakene står like ved Vianor på Bårdshaug Øst - inntil det som kalles indrefileten på Orkanger, og på et område som forhåpentligvis kan omformes fra verksted og lager til bolig og handel.

DSC_0031.JPG

Bårdshaug Øst i Orkanger sentrum. Noen av de beste arealene i Orkdal brukes til verksted, lager og deponi for nye og gamle kjøretøy.

Usikret område
Tomta er skjult, men fullstendig usikret. Morten Kvernstad skriver til Orkdal kommune at barn leker der. Han viser blant annet til at det går en natursti gjennom området og at det står en spennende skattekasse for såkalt geocaching på tomta (orientering med GPS).

Kvernstad skriver blant annet:

"Ved slike oppsamlingsplasser er det et strengt regelverk som skal følges. Dette for å unngå forsøpling og forurensning. Disse vrak står lagret med olje, batteri og bensin og alle vet hva det betyr. Denne plassen er til stor sjenanse og fare for folk og dyr da det flyter med knust glass og gamle bilvrak på tomta. Tomta ligger åpen uten inngjerding, merking eller stengsel noe som er påkrevd. Det går også en natursti igjennom tomta og en skattekasse for Geo Caching ligger der midt iblant glass skår og søppel, noe som medfører ferdsel for barn."

Noen av bilvrakene er fullstendig smadret, noen få er tildekt med presenning og noen har fortsatt registreringsnummer. Felles for de fleste er hauger med glasskår. Slik ser det ut:

DSC_0028.JPG

Brannslokkingsapparat på panseret.

DSC_0030.JPG

Dekk på panseret, trolig etter barns lek.

DSC_0035.JPG

De fleste rutene er knust, det er glass over alt. Ifølge Kvernstad er bilene ikke tømt for olje, drivstoff og batterier.

Orkdal kommunestyre vedtok i desember å utrede muligheten for å omforme Bårdshaug Øst. Deler av næringslivet ivrer etter å fløytte til Beitøra og Laksøra, mens sentrumsområder som skal fortettes og fylles med folk og liv brukes som på bildene over.

 

Publisert 27.05.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse