Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kraftig økning i bompenger på E39

34651_1.jpgBomvegselskapet E39 Øysand-Thamshamn øker prisen for personbil fra 17 til 20 kroner i januar 2010. Satsen økte fra 16 kroner i februar. Det nye bykset i avgift betyr en prisøkning på 25 prosent på under ett år.
Vegdirektoratet varsler nå de nye prisene i annonser. Det er fortsatt mulig å komme med innsigelser.

Bomvegselskapet søkte om å få øke prisen for enkeltpassering fra 16 til 20 kroner allerede i fjor sommer.

Da sa Vegdirektoratet nei. Den foreslåtte prisøkningen ble for kraftig i forhold til Statistisk Sentralbyrås konsumprisindeks (prisveksten på et bredt utvalg varer).

Dermed ble prisen satt opp til "bare" 17 kroner for personbil. Nå mener Vegdirektoratet at det er akseptabelt å øke til 20 kroner fra januar.

Ved forskuddsbetaling og etterskudd pr avtalegiro er prisen pr. passering betydelig lavere: 11,90 ved 1000 kroner forskudd og 13,90 ved avtalegiro i dag. 

Etter planen skal E39 mellom Thamshamn og Øysand være nedbetalt 1.oktober 2017.

For orkdalingene kan det snart komme enda flere utgifter påen tur til Trondheim eller Værnes. Nye bomstasjoner planlegges både i Trondheim og på E6 mellom Klett og byen.

Dette er svakheten med bompengeinnkreving som system: Mangelen på helhetlig planlegging gjør at enkelte områder får en opphopning av avgiftsbelagte veier.

Folk i Orkdal er blant dem i landet som rammes hardest av dette.

Strekningen Orkanger-Værnes er snart et hekkeløp av bommer.

Det jobbes med rabattordninger eller andre tekniske løsninger for å dempe effekten for dem som må passere veldig mange bommer over en kort strekning.

 

Publisert 24.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse