Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bårdshaugbrua åpen - og det er Havneveien også

DSC_0007.JPG

Fredag åpnet Statens vegvesen Bårdshaugbrua for trafikk i begge retninger igjen. Men Orkdal kommune stengte ikke Havneveien i helga. Den er fortsatt åpen mandag kveld trass i stengevedtak.

Havneveien er vedtatt stengt i helger, på helligdager og på kveld/natt på hverdager i ett år som en prøveordning - fram til 1. desember.

Fryktet forsinket utrykning
Den måtte åpnes igjen i vår da Statens vegvesen startet arbeid på Bårdshaug bru (E39). Ett kjørefelt ble stengt blant annet for å få plass til maskiner og utstyr.

Lysreguleringa med envegstrafikk førte til lange køer, særlig når alle skal på hytta fredag ettermiddag. Brann- og redningsvesenet slo alarm fordi kork på brua kunne hindre mannskap i å komme tidsnok til brannstasjonen på Beitøra ved utrykning.

Anlegget forlatt
Som en nødløsning ble Havneveien åpnet. Vegvesenet skiltet omkjøring via Havneveien og fare for kø på E39.

Fredag ble skiltene med omkjøring fjernet, ellers skjedde ikke noe. ST forsøkte fredag å få svar på om åpninga av begge kjørefelt var permanent eller skyldtes feriestopp på anlegget, uten resultat.

Ifølge tidligere opplysninger skal arbeidene pågå til 1. september.

Ingen informasjon
Det finnes ikke informasjon om åpninga hos Vegtrafikksentralen på nett eller på Statens vegvesen sin Facebookside for vegtrafikkmeldinger i Midt-Norge.

Anleggsområdet er bare ryddet og forlatt. Bommen på Havneveien står oppe og tavlene med info om stenging er tapet over med kryss. Tungtrafikk går døgnet rundt.

Gang- og sykkelbru
Bårdshaug bru skal forsterkes, visstnok for å tåle 60 tonn totalvekt (blant annet for tømmertransport) mot dagens 50 tonn. "Visstnok" fordi heller ikke dette er offentlig bekreftet. Den kommunale Havneveien tillater 60 tonn, og Allskog vil derfor kjøre der for å kunne bruke de lengste vogntogene med størst last.

I tillegg til (trolig) forsterking av bilbrua bygges gang- og sykkelbru. Den strekker seg nå over elva og er snart ferdig.

DSC_0005.JPG

Snart blir det mulig å gå og sykle trygt over Orkla på Bårdshaug. Kontrasten er sterk til dagens stripe av et fortau. Den nye gang- og sykkelbrua blir en naturlig del av traseen i Orklaparken.

DSC_0009.JPG

Bårdshaug bru har blitt ei dobbeltbru. Sikker gang- og sykkeltrase var et rekkefølgekrav ved omlegging av E39 og skulle egentlig ha vært på plass før åpninga av ny veg gjennom Dorodalen.

 

Publisert 11.07.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse