Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Enda verre for Orkla FK - men også en god nyhet

hassan_1_1.jpgTynset slo Tangmoen 3-2 lørdag. Resultatet gjør det enda vanskeligere for Orkla FK å berge plassen i 3.divisjon. Orkla må holde Nidelv bak seg, og samtidig gå forbi enten Melhus eller Tynset. Nå er det seks poeng opp til Tynset. I tillegg har OFK elendig målforskjell. Den "gode" nyheten: Melhus tapte 2-3 hjemme mot Strindheim 2 i kveld (mandag). Tabellen finner du her.

2009-sesongen blir en triller både på og utenfor banen for det som ble startet som en regional satsingsklubb for drøyt ti år siden.

I verste fall er OFK langt på vei hektet av i nedrykksstriden i løpet av den kommende uka. Orkla møter KIL/Hemne fredag. Melhus har uberegnelige NTNUI lørdag. Da møtes også Nidelv og Tynset til internt bunnopgjør.

Kampoppsettet finner du her.

Orkla er nødt til å vinne kamper framover. Klubben kommer ganske sikkert til å ligge i nedrykkssonen når forhandlingene mellom OIF, OIL og OFK om ny samarbeidsavtale sluttføres i september.

Orkla FK startet i 1998 med ett lag i 2.divisjon og ett lag i 3.divisjon.

Pr. i dag ser det ut til at klubben kun vil ha ett lag - i 4.divisjon - i 2010. Da ser vi bort fra Orkla 3 i 5.divisjon. Dette var i utgangspunktet et lokalt kompislag fra Fannrem som ble innlemmet i Orkla administrativt.

OFK har trukket 2.laget sitt, uten at det er omtalt annet sted enn på denne nettsida og på et diskusjonsforum i ST.

Krisen skyldes ikke årets spillere og trenerteam. Årsaken er at OFK er tappet for ressurser gjennom en vedvarende spillerflukt i mange år.

Talentfulle, men svært unge spillere må dermed bære et stort sportslig ansvar. Normalt ville disse spillerne fått gradvis mer spilletid sammen med erfarne spillere på seniornivå.

I stedet utgjør de langt på vei stammen i laget. Dette rammer også juniorlaget, som har holdt høyt nivå lenge.

Som tidligere omtalt skal OIFs styre drøfte Orkla FK på et møte onsdag.

Orkla-modellen er spesiell siden samarbeidslaget omfatter bare senior- og juniorfotball. Klubben har dessuten to hjemmebaner.

Barne- og ungdomsfotballen ligger inn under moderklubbene OIF og OIL. Argumentet mot denne løsningen er at klubbfølelsen, entusiasmen og dugnadsånden blir værende i moderklubbene, mens få brenner for satsingsklubben OFK.

Orkdal IL ga beskjed om at klubben ikke vil overføre ungdomsfotballen sin til Orkla da forhandlingene om ny samarbeidsavtale startet i vår.

OIF fotball ønsket å overføre eget guttelag til Orkla foran denne sesongen.

OIF fotball sliter på ungdomssida. Flere lag er lagt ned de siste par årene. Mange barn fra Orkanger er derfor henvist til å spille fotball i Orkdal IL, trass i at de bor i gangavstand fra Idrettsparken.

 

Publisert 16.08.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse