Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Du må godta innsyn i Orkanger sentrum

Skolen_027_1.jpgFolk som bor i sentrum av Orkanger må godta at naboer kan se inn gjennom vinduene. Slik lyder fylkesmannens dom i en langvarig klagesak omkring påbygget til Orkdalsveien 56 (El-installasjon Orkdal - til høyre på bildet). Beboere i Hjørnet-gården (til venstre) har klaget på høyt tilbygg og økt innsyn fra vinduer i nybygget.

Saken er avsluttet med fylkesmannens avgjørelse. Fylkesmannen mener at ulempen for naboer er innenfor det man må regne med i tettbygd strøk.

Klagen har dreid seg om to forhold:

* Bygget ble litt høyere enn først godkjent - fra 7 til 66 cm, alt etter hvor og hvordan man måler. Avviket skyldes feil i tegningsgrunnlaget. Dette mener fylkesmannen er kritikkverdig, men ikke så alvorlig at det skal få følger.

* Veggen mot Hjørnet-gården er utstyrt med store vinduer som gir innsyn inn i leiligheter i andre etasje i Hjørnet-gården. Innsynet forsterkes av at bygget ble høyere enn først godkjent, mener naboene.

Elinstallasjon_nett_1.jpg
Fylkesmannen forstår at naboene ikke liker økt innsyn, men mener dette likevel er noe man må godta ved fortetting. Fylkesmannen påpeker også at det kun er innsyn fra kontorer, og at disse stort sett brukes bare på dagtid.

Bildet til høyre er fra bygginga.

 

 

Publisert 08.01.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse