Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye planer om havn og industriområde ved Thamshavn

Havn4.jpg

Statskog ber om at et stort område i marka ved Thamshavn blir omregulert fra skog til næring. Selskapet ser for seg industri her, og ei stor havn nord for smelteverket.
Dette er et innspill til arbeidet med ny kommuneplan for Orkdal.

Mesteparten av området ligger i Orkdal, men noe også i Skaun. Den hvite, stiplede linja på bildet over markerer kommunegrensa.

Statskog har presentert planene i Skaun tidligere i vinter. Der deltok også næringssjef Aage Schei i Orkdal.

Statskog skriver til Orkdal kommune at næringsinteresser ser muligheter innenfor området.

Per Knudsen Arkitektkontor har laget skisser for en presentasjon kalt "Grustak, havn og næringsområde i Skaun og Orkdal."

Arealet er stort. Sett fra Orkanger strekker det seg helt fra der Elkem Thamshavn "starter" og forbi bomstasjonene mot tidligere Fisklim og Forstoff på Skaun-sida av grensa. Svært mye masse må bort.

Havn1.jpg

Skissen over viser Statskogs eiendom med rødt. En annen grunneier eier området inn i Skaun. Elkem Thamshavn er de gule figurene til høyre. Det gir et inntrykk av dimensjonene.

Orkanger ser ut til å være mest aktuelle sted for ny storhavn i Midt-Norge. Døgndrift med en kolossal mengde vogntog vil trolig tvinge fram nye trafikkløsninger - jfr varaordfører Oddbjørn Bangs forslag om Miljøpakke Orkdal med tunnel forbi Orkanger og kulvert på Bårdshaug.

Den delen av en havnevirksomhet som eventuelt legges utenfor  Thamshavn vil ikke bruke sentrum i Orkdal som transportkorridor.

Naturvernforbundet har tidligere spilt inn ideen om havn her for å spare Orkanger, Råbygda og miljøet ved elva, men dette er avvist som alternativ for storhavn.

Statskogs innspill åpner likevel for havn i dette området, men muligens i mindre skala.

Havn2.jpg

Mulig nytt næringsområde og havn utenfor Elkem Thamshavn. Skisse: Per Knudsen Arkitektkontor.

Havn3.jpg

Tegning av området i tverrsnitt, planert  etter at fjellet er sprengt vekk.

 

Publisert 05.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

eRIKp 05.04.2013 18:17
Mye verdifull stein som må taes ut, her går det an å tjene store penger, sand, pukk og knusastein er mangelvare.... kan feks eksporteres til europa med fortjeneste!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse