Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Idrettsrådet ber om gratis Orklahall for barn og unge

DSC_0047.JPG

* Rådmannen foreslår å øke timeprisen i Orklahallen med 30 prosent på fire år.
* Orkdal idrettsråd ber kommunen tvert imot gjøre Orklahallen billigere eller gratis for alle under 18.
* Mange kommuner har gratis idrettshall for barn og unge.

Orkdal idrettsråd foreslår redusert leie eller gratis hall i et innspill til kommunens budsjett og handlingsplan. Idrettsrådet er et samarbeid mellom alle idrettslagene i kommunen.

Forslaget er begrunnet slik:

  • Flere nabokommuner har innført gratis/redusert halleie. Sør-Trøndelag fylkeskommune har en støtteordning for gratis idrettshall.
  • Et slikt tiltak vil være i tråd med kommunens fokus på folkehelse.
  • Idrettslagene opplever stort frafall i ungdomsgruppene. Mindre arbeid for å finansiere bruk av hall vil frigi ressurser til å hindre frafall.

Vil ha samarbeid og store arrangement
Orkdal idrettsråd foreslår også omorganisering av drifta av Orklahallen og tett samarbeid mellom lagene som bruker hallen for å skaffe store arrangement. Samarbeid kan blant annet gå ut på å koordinere overnatting ved skolene. Store arrangement vil gi ekstrainntekter til hallen, og kompensere for lavere inntekt pga billig/gratis hall for barn og unge.

Follo gjør Orklahallen dyrere
Hvis rådmannen får støtte for forslaget sitt vil leia i Orklahallen ikke bli redusert, men øke med ti prosent neste år. Videre økning er foreslått med 30 prosent fram til 2017.

Rådmannen begrunner dette blant annet med å komme på nivå med den nye hallen på Follo. Der er timeprisen 310 kroner, mot 240 i Orklahallen.

Under debatten om utbygging på Follo kontra ved Orklahallen, hevdet representanter for det politiske flertallet at hall på Follo ville gi tilnærmet gratis leie for idretten. Regnestykket forble et mysterium, og det motsatte skjedde: Fylket, som eier hallen på Follo, innførte høyere pris for idretten enn i kommunens Orklahall.

Kuppet i idrettsrådet
Orkdal kommunestyre (et knapt flertall) gikk inn med 3,5 millioner i fylkets hall på Follo. Kommunestyret vedtok at Follo-hallen IKKE skal føre til økt pris i Orklahallen. Nå foreslår rådmannen å øke prisen på grunn av Follo.

Debatten om Follo kontra Orklahallen førte til kuppet Orkdal IL regisserte mot OIFs Rudolf Larsen i idrettsrådet i 2011. Rudolf Larsen har et innlegg om Orkdal videregående skole og hallen i gjesteboka.

DSC_0002.JPG

 

Publisert 18.11.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Erik og Terje 18.11.2013 21:51
Vi er enige i Rudolf Larsens kraftsalve om situasjonen i og rundt Orkdal videreg skole. Det er elevene det går utover når skolen helt riktig blir nedbygd. Ikke til å forstå at politikere og idrettsledere i Orkdal ikke evnet å se alt det positive ved å bygge ny skole i sentrum i samhandling med den unike idrettsparken og industribedriftene. Det hadde blitt en vinn vinn situasjon for alle innbyggerne i Orkdal kommune. Fadesen kan ikke bortforklares og det er merkelig stille fra de som påsto at Folloutbyggingen ble billigst og faglig best for elevene.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse