Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sentrum: Naboer skeptisk til nytt skjenkested

Fargehandelen.jpg

Naboer til det planlagte utestedet i Orkdalsveien 75 ber Orkdal kommune gripe inn slik at de får uttale seg. Naboene er skeptisk til planene om pub/skjenkested i lokalene etter fargehandelen.
NB: Eierne opplyser at det ikke blir pub, men et seriøst serveringssted - se nederst.

Saksbehandling
Klagebrevet til kommunen dreier seg om saksbehandlinga. Fire oppsittere/naboer mener de bare har fått anledning til å uttale seg om den minst kontroversielle delen av en bruksendring de mener består av to elementer:

1) Næringslokale i sokkelen skal bli leilighet. Det er OK.

2) Resten av lokalet (hele 1. etasje) skal bli pub/skjenkested.

Naboene skriver at byggherren informerte dem personlig om leilighet i sokkelen, men bare nevnte i løpet av samtalen planene om nytt utested. De nye eierne er Bjørn Steinar Kirkholt og Håvard Olsen.

Naboene mener de er utsatt for uheldig "retorikk" ved at det ble skapt inntrykk av at planene om utested ville bli søkt om senere - underforstått at det ville komme et separat nabovarsel.

I ettertid har eierne presentert en detaljert skisse for utested med bar, kjøkken osv for Orkdal kommune.

Andre næringsdrivende i gata har også gitt uttrykk for en viss skepsis. Det skyldes ikke mulig støy på kveld og natt, men tvert imot frykt for at et utested med pubpreg vil bety at sentrumslokalet blir stående stengt og forlatt på dagtid.

Medeier Håvard Olsen skriver følgende på Facebook:
"Som medeier i dette prosjektet vil jeg presisere at det IKKE er snakk om en pub. Dette har vi også etter beste evne forsøkt å formidle til både kommune og naboer.

Vi tar en stor utfordring og satser høyt på et serveringssted mat/drikke med høy kvalitet i alle ledd, et sted vi synes Orkanger fortjener og et sted vi tror de fleste savner pr i dag. I korte trekk vil dette bli en bar/lounge med begrenset volum på musikk med trivsel over en god prat i sentrum.

Utover dette vil jeg nevne at vi bruker store summer på bla dobbelisolerte lydvegger, lyddempende vinduer og andre tiltak for at dette skal bli smertefritt.

Ang sentrumsforeningens skepsis til at dette ikke er åpent på dagtid, så er det slik at vi mener alle drar nytte av et slikt sted, men vi har valgt å åpne nøkternt for å ha en sjanse til å overleve. Vi tror ikke adressen og konseptet er liv laga med dagåpning. Derimot kan det hende konseptet blir utvidet på sikt med andre åpningstider.

Om naboer har andre relevante spørsmål eller bekymringer håper vi de tar kontakt med oss direkte for oppklaring."

 

Publisert 28.07.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Morten Aamot 28.07.2015 21:28
Helt supert :) Ser man på "byen" i dag er det heller ikke behov for et levende "sentrum" på dagtid. Det som gjør meg litt skeptisk er BEHOVET for nok en pub .

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse