Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bli Natteravn - sikre Gammelosen for alle

P5120012_1.JPGOrkanger Vel oppfordrer deg til å gå Natteravn. Da kan du være med å hindre hærverk og uholdbare forhold for naboene til Gammelosen. Flere Natteravner er hva lensmann Arve Nordtvedt og ungdomsleder Torstein Grønningen i Orkdal ønsker seg.
Seinest 16.mai havnet ei av tavlene i Gammelosen på sjøen for tredje gang (bildet).

Det krever arbeid å få tavla opp fra bakken. Dette er hærverk som koster innsats. Si fra hvis du vet hvem som står bak, sånn at de kan ordne opp etter seg.

Tilbake til natteravnene:
Du kan nøye deg med å gå bare en gang, eller du kan melde deg og stå på en liste. I dag er det Natteravner nok bare til en kveld pr.helg. Med flere aktive kan Orkanger og Gammelosen få Natteravner både fredag og lørdag kveld.

images2.jpgDu kan også ringe 72487090 på dagtid, eller styreleder Emir Kaniza på 92844474. Se dessuten Natteravnenes hjemmeside.

Orkanger Vel håper mange melder seg. Denne oppfordringen ble ett av resultatene av et møte fredag mellom lensmannen, ungdomsleder, utekontakt, rektor ved ungdomsskolen, teknisk etat og Orkanger Vel.

images.jpgKommunen inviterte til møtet etter at velforeninga har etterlyst tiltak mot hærverk og ordensforstyrrelser i Gammelosen.

Teknisk etat har nå satt opp de nye skiltene som presiserer at drikkelag faktisk er forbudt. Kommunen har også festet bilsperrene bedre.

Lensmann Arve Nordtvedt lover patruljering i området, men peker på foreldrenes ansvar. Nordtvedt mener også at Orkanger Vel er en "problem-eier" siden velforeninga har investert i anlegget og lagt til rette. Det samme mener kommunen.

Velforeninga mener kort og godt at forbudet mot drikkelag (uorganiserte fester) må håndheves konsekvent i Gammelosen av hensyn til naboer. Vi er redd smitteeffekten når det gis stilltiende samtykke til fester.

Men partene ble enige om en ting: Betydningen av å rekruttere flere Netteravner, fordi nærvær av voksne reduserer risikoen for ukontrollert festing, bråk og ødeleggelser.

skilt_006_1.jpgOrkanger ungdomsskole vil også presisere overfor foreldre og elever at det er festforbud i Gammelosen og Hermetikken (bildet). Det vil muligens skje i samarbeid med lensmannen og ungdomsleder.

Natteravnene fikk for øvrig Orkanger Vels trivselspris i fjor.

Velforeninga er opptatt av at Gammelosen skal bevares som et sted for alle - og ikke bli et sted der enkelte grupper fortrenger andre og lager vansker for naboer. Her kan Natteravnene bidra sterkt.

OBS! Ingen går alene som Natteravn. Du er alltid sammen med minst en annen voksen.

Slik ser for øvrig de nye skiltene i Gammelosen ut: 

skilt_004_1.jpg

 

Publisert 15.05.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse